Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Danielle Pels is marketeer, eigenaar van InterDaan en actief in vele (Woerdense) organisaties. In haar vrije tijd speelt ze graag een potje waterpolo.

danielle@interdaan.nl 

0634826435

In balans of uit balans

3 oktober 2022 | 2 minuten lezen

Wanneer is een mens in balans? Sommige mensen menen dit te weten. Je kent ze wel. Die hebben zo’n voortdurende zelfingenomen -meditatieglimlach en beweren dat hun “life-workbalance” hélemaal op orde is. Ze eten vegan, low carb en ze laten uiteraard de alcohol al een tijdje staan. Daardoor hebben ze veel meer energie en hun huid is enorm opgeknapt. Ze nemen regelmatig een “digitale detox” en zijn dan lekker even helemaal niet bereikbaar voor de rest van de wereld. En ze halen uiteraard dagelijks hun tienduizend stappen.

Ik voel me altijd een enorme loser als ik dit soort mensen spreek. Ik hou vele ballen in de lucht, mijn BMI is te hoog, ik haal mijn tienduizend stappen te vaak niet. En trek het liefst een fles wijn open terwijl ik op de bank lig met een reep chocolade en Netflix kijk.

‘Ook een ­yogacursus waar ik tijdens een pose, de poepende meeuw of iets dergelijks, acuut door mijn rug ging, was geen succes’

Dus, mede onder invloed van wat we online allemaal tegenkomen, heb ik een poos geleden een meditatiecursus gedaan. Maar ik bleef dat uur gebruiken om een boodschappenlijstje in mijn hoofd te maken. Ook een yogacursus waar ik tijdens een pose, de poepende meeuw of iets dergelijks, acuut door mijn rug ging, was geen succes. En mijn “low-carb-shakes-fases” zorgden voor ruzie met iedereen om mij heen omdat ik simpelweg niet te genieten was. Ik vond mijn -pogingen tot digitale detox gewoonweg saai omdat de online wereld nu eenmaal een onderdeel van mijn leven is. Het online deel wil ik – net als het offline deel – niet missen. Ik voelde enorm veel druk van al die opgelegde rust en heb daardoor lang gedacht dat ik niet in balans te krijgen ben.

Tot ik laatst tot de conclusie kwam dat “balans” echt voor iedereen anders is. Een vriendin met wie ik op BeReal zit, de nieuwe social media trend, vatte het treffend samen: ‘Als je mijn BeReal ziet, lijkt het net alsof ik alleen maar op de bank zit of werk met mijn plofkop.’ Ik schoot in de lach en concludeerde dat we gewoon hartstikke gelukkig zijn met ons leven en dat dat misschien wel de definitie is van “in balans zijn”. Doe wat je leuk vindt, wees een beetje aardig voor elkaar, mediteer alleen als je daar zelf zin in hebt, schenk een glas wijn in en maak er het mooiste van! Dat is pas een mens in balans.

OntwikkelingenCommunicatie & MediaMarketingWoerden