Quote_teken_links

INERGY EN FRONTIN SLAAN HANDEN IN ÉÉN

Inergy, een Woerdense software company actief in performance management en data analytics en Frontin, een leverancier van budgeting software voor gemeenten, hebben op 5 juni 2020 de handen ineengeslagen. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam Inergy. De productnamen PAUW, BUIG en INFO blijven bestaan in de markt.

De combinatie van Frontin met Inergy is een grote stap voorwaarts in het realiseren van onze ambities in de overheidsmarkt. De combinatie met Frontin past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-)overheid. Die is er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen, meer datagedreven te werken en over betere stuurinformatie te beschikken op belangrijke domeinen als bedrijfsvoering, sociaal domein en buitenruimte.

Met de LIAS productsuite is Inergy marktleider op het gebied van planning en control bij gemeenten. PAUW en BUIG sluiten daar goed op aan en worden door vrijwel alle Nederlandse gemeenten gebruikt. Ik ben verheugd dat Dirk Jans, het boegbeeld van Frontin, na de transactie bij Inergy betrokken blijft. Hij wordt immers landelijk erkend als dé expert van het Gemeentefonds’, aldus Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy.

Dirk Jans zegt: ‘Ik ben trots op onze producten en blij met deze stap. Deze samenwerking zorgt voor verbreding van de dienstverlening aan onze klanten. Ik kan niet wachten om de meerwaarde te gaan uitleggen in het land.’