Quote_teken_links

INNER STANCE AMERSFOORT ZET ZICH SAMEN MET MUD MASTERS IN VOOR DE MENTELITY FOUNDATION

Op zondag 22 september trotseren de leden van de Inner Stance vestiging in Amersfoort de obstakels van Mud Masters. Samen met ruim 150 leden van de verschillende vestigingen in Nederland spannen zij zich letterlijk in om geld op te halen voor de Stichting Mentelity Foundation.

De Mentelity Foundation is een initiatief van paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel, die kinderen en jong-volwassenen met een fysieke beperking de mogelijkheid wil geven in beweging te komen. Met haar foundation maakt Bibian zich hard voor een eerlijke kans op ontwikkeling voor ieder kind met een fysieke beperking. 

In 2016 is het project JUMP (JUnior Modulaire Prothese) gestart met als doel om het bewegen toegankelijker te maken voor mensen met een beenamputatie. Er zal in JUMP een innovatieve modulaire prothese ontwikkeld worden. Deze prothese biedt de mogelijkheid om met een enkele (modulaire) prothese meer sporten uit te proberen en te beoefenen.

‘Doordat sportprotheses duur zijn en de zorgverzekering niet meerdere protheses wil vergoeden, is het nu vaak onmogelijk voor kinderen om zich te ontwikkelen op fysiek en dus ook mentaal gebied. Dit willen wij anders zien! Daarom zet Inner Stance zich in voor deze foundation. Iets bijdragen kan via deze link, aldus Peter de Gruyl, eigenaar van  Inner Stance Amersfoort.