Quote_teken_links

IWG EN SYNTRUS ACHMEA 
SLUITEN OVEREENKOMST VOOR NIEUWE VESTIGING SPACES

IWG, de wereldwijde aanbieder van werkplekken, heeft een overeenkomst getekend met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de huur van ruim 7.300m2 in het winkel- en kantorencomplex House Modernes in het centrum van Utrecht. Op deze prominente plek wordt het voormalige pand van het mondaine warenhuis Galeries Modernes in oude glorie hersteld. De verbouwing is in oktober 2019 van start gegaan en wordt naar verwachting medio 2021 afgerond.

IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik, voor een nieuwe vestiging van Spaces. Toekomstige gebruikers kunnen in 2021 genieten van unieke werkplekken wat betreft ligging, uitzicht en ruimte. Het pand wordt door eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance in oude glorie hersteld. Van de totale 12.000m2 is 7.370m2 kantoorruimte; de resterende ruimte zal onder andere gebruikt worden voor winkels en horeca.

House Modernes telt straks negen verdiepingen, met op de begane grond en eerste verdieping winkelruimte en een dakterras. In de kelder wordt een fietsparkeergarage voor ca. 1.000 plaatsen gerealiseerd. De werfkelders aan de Oudegracht en de -2 kelders bieden mogelijkheden voor horeca.