Quote_teken_links

JAN SNEL UIT MONTFOORT BOUWT VIERHONDERD STUDENTENWONINGEN VOOR UTRECHT SCIENCE PARK

Utrecht Science Park laat naast het Androclusgebouw in Utrecht vierhonderd studentenwoningen bouwen. Van de geplande vierhonderd studentenwoningen worden begin mei de eerste tweehonderd opgeleverd en de rest begin juni. Camelot Europe en Jan Snel zijn de gezamenlijke investeerders. Jan Snel zorgt voor de bouw en Camelot Europe voor het beheer van het complex.

‘Er werd gevraagd om minimaal 250 woningen en maximaal vierhonderd, vertelt Max Smits, projectleider bij Jan Snel. ‘Dan gaan wij puzzelen om er vierhonderd kwijt te kunnen.’ Het bedrijf uit Montfoort is gespecialiseerd in snel en flexibel bouwen. Het meeste werk wordt voorbereid in hun fabriek. ‘Wij verzamelen al heel vroeg in het traject alle spullen en bouwen de woonunits in Montfoort op.’ Daar worden de staalconstructies aan elkaar gelast en de betonvloeren gestort. Binnen twee dagen is een unit klaar voor transport, compleet met vloerbedekking en badkamer. ‘Op locatie is het vooral units plaatsen en koppelen. Een normale bouwer is bij zo’n project misschien wel één of anderhalf jaar bezig, maar wij doen wij dat in krap een half jaar.’

Zodra de woonunits, compleet met eigen voorzieningen en gestoffeerd worden opgeleverd, kunnen de studenten van de Universiteit Utrecht er direct intrekken. Naast studio’s worden in het complex gezamenlijke ruimtes gerealiseerd. Er komt een grote centrale hal met ontmoetingsruimten, studieplekken en een wasserette. Ook zal er genoeg plek zijn om fietsen te stallen en is er in het plan rekening gehouden met groen.

Een mooie samenwerking tussen twee OnderNamenleden.

Bron: Duic.nl