Quote_teken_links

JAN VAN ZANEN
VOORGEDRAGEN ALS NIEUWE BURGEMEESTER DEN HAAG

De Haagse gemeenteraad heeft Jan van Zanen, op dit moment burgemeester van Utrecht, voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat werd eind mei bekendgemaakt, nadat tijdens een besloten vergadering werd gestemd over twee kandidaten die door een vertrouwenscommissie naar voren waren geschoven. Als de minister van Binnenlandse Zaken de voordracht overneemt, kan Van Zanen in juli beginnen.

Van Zanen voelt zich zeer vereerd, vertelde hij de gemeenteraad. ‘Tegelijkertijd is er een andere kant: ik vertrek uit de stad waar ik het langst heb gewoond en gewerkt, waar m’n beide kinderen zijn geboren, waar ik elke dag met liefde werk en me hartstochtelijk voor inzet en dat overigens ook tot 1 juli zal blijven doen. Ik ga ook in Den Haag mijn passie volgen: het dienen van de lokale, publieke zaak. Dank u wel!’