Jonge talenten zijn
onze toekomst

Quote_teken_links

‘Haal alles uit de kast om ze de fijne kneepjes van het vak te leren en je zult er nog jaren plezier van hebben’

edwin

Edwin is directeur van Terberg Verenigde Bedrijven, een holding waar verschillende technische installatiebedrijven deel van uitmaken, zoals Terberg Totaal Installaties en Terberg IP Products & Solutions.
0306860711 | e.dullaart@terberg.eu

Het is geen geheim dat het vinden van personeel in deze tijd een uitdaging is, zeker in bepaalde beroepsgroepen. Hoe zorg je er nu voor dat je de jeugd enthousiasmeert voor een bepaald
vakgebied en hoe bind je hen aan je bedrijf? Een interessant vraagstuk dat ik graag in deze column bespreek.

Bij de meeste bedrijven staan de medewerkers centraal, ze investeren in hun ontwikkeling en werken aan medewerkerstevredenheid. Echter zou je in deze tijd nog een stapje verder moeten gaan. Investeer in de jeugd, want zij zijn jouw toekomst.

Om de jeugd te enthousiasmeren voor ons mooie vak nemen wij bijvoorbeeld elk jaar deel aan de Dag van de Techniek; de leukste doe-dag voor kinderen vol technische uitdagingen. De lokale middelbare school, Cals College IJsselstein, organiseert deze dag al negen jaar op rij. Elk jaar zien we bedrijven weer alles uit de kast halen om de jeugd razend enthousiast te krijgen en naar huis te laten gaan met het plan om de techniek in te gaan. Als bedrijf hoop je dan natuurlijk ook dat ze de ambitie hebben om bij jou in dienst te treden.

Mijn tip is dan ook: ga voor je eigen bedrijf en branche na hoe jij kunt aansluiten bij dergelijke initiatieven, of hoe je er wellicht zelf één kunt starten. Het is namelijk niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam. Je hoort wat er speelt bij je toekomstige doelgroep en regeren is vooruitzien.

Er zijn veel bedrijven die stagiaires zien als goedkope krachten; de tijd en energie die je erin dient te steken om ze echt iets te leren en te helpen ontwikkelen is er vaak niet. Dat vind ik zonde
om verschillende redenen. Het mooiste resultaat is, als je iemand opleidt, dat hij of zij graag bij je terugkomt voor nog een stageperiode of een baan. Door erkend leerbedrijf te worden kun je een mooie broedplaats worden voor jong talent, zeker als je ze de mogelijkheid biedt om een werk-leertraject te doorlopen binnen het bedrijf. Haal alles uit de kast om ze de fijne kneepjes van het vak te leren en je zult er nog jaren plezier van hebben. Zo hebben we bij Terberg Totaal Installaties een eigen praktijkschool waar wij onze BBL-leerlingen opleiden. Eens per twee weken kunnen monteurs in opleiding al hun vragen stellen aan een ervaren monteur, extra oefenen waar nodig en hun praktijkopdrachten maken. Gericht oefenen en leren met één-op-één begeleiding is namelijk niet altijd mogelijk op een project.

Door te investeren in deze jonge mensen, komen de mooiste talenten naar boven en hebben wij nog jaren plezier van en met elkaar. De combinatie van een jonge monteur en een monteur met jaren ervaring werkt voor beiden erg verfrissend en leerzaam. Mijn advies is dan ook om niet bang te zijn om jonge, onervaren mensen aan te nemen. Ze kunnen je verrassen en brengen andere kwaliteiten met zich mee, die een frisse wind door je organisatie kunnen vormen.