Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Cees Pater is belastingadviseur en partner bij Planje Accountants en Meer; een creatief en betrokken accountantskantoor waar de focus ligt op het adviseren van het MKB. Maar bovenal is Cees levensgenieter.
CEES@PLANJE.NL | 0172433053

Kansen en valkuilen

1 juli 2021 | 2 minuten lezen
Wanneer heeft u iemand voor het laatst de hand geschud of een vriend of vriendin een knuffel gegeven? En hoe lang is het geleden dat u voor het laatst in een volle kroeg of op een festival hebt gestaan? Ik kan het me bijna niet meer herinneren. Het voelt voor mij zelfs vreemd als ik de tv aanzet en er komen oude beelden voorbij met feestvierende mensenmassa’s.
‘Kijk ook kritisch: doet uw bedrijf er in de huidige vorm nog wel toe?’

De wereld is in een razend tempo veranderd. Het is nu belangrijker dan ooit om te werken aan uw mentale en fysieke gezondheid. Dit heeft mij aan het denken gezet en heeft ook tot de nodige veranderingen in mijn dagelijkse leven geleid. Ik let bijvoorbeeld enorm op m’n voeding, wandel meer dan ooit, sport in de natuur, geniet van de vrijheid door het wegvallen van de ‘verplichtingen’, ben offline na half acht ’s avonds, douche regelmatig koud, oordeel zo min mogelijk en spreek mijn intense dankbaarheid uit voor de vele mooie dingen in het leven. En ik kan u zeggen, ik voel me beter dan ooit.
Ook voor uw onderneming is het in en na coronatijd belangrijker dan ooit om te kijken naar haar gezondheid en toekomstbestendigheid. Hoe is dat bij u? Denk daarbij aan het op orde houden van uw liquiditeitspositie door goed debiteurenbeheer, gebruik te maken van de diverse subsidies en andere overheidsregelingen en door tijdig andere financieringsmogelijkheden te bekijken. Maar kijk ook kritisch naar uw verdienmodel. En doet uw bedrijf er in de huidige vorm nog wel toe? Onderscheidt u zich van andere bedrijven? Waar zit de kracht, wat zijn de kansen en de valkuilen van uw bedrijf? Maar ook vragen als wat u energie geeft en wat u energie kost kunnen belangrijke parameters zijn in de focus van uw bedrijf. Hoe zit het met de “Key Performance Indicators”, beter bekend als de KPI’s? En is de structuur op financieel, fiscaal, strategisch en juridisch vlak in haar huidige vorm nog wel op orde? Allemaal vragen die belangrijk zijn voor waar uw onderneming staat en waar zij naartoe gaat.

Wenst u uw bedrijf met een helikopterview door te lichten en te sparren over de mogelijkheden die u met uw onderneming hebt? Of wenst u een second opinion? Kom geheel vrijblijvend op de koffie bij mij of één van mijn collega’s.

DienstverleningAccountancyLopikerwaard