Keep in touch

Door: Suzanne van Heerewaarden, OnderNamen

 

Herfst 2019; ik schrijf een stukje voor onze rubriek ‘AchterNamen’ over hoe bijzonder ik het vind dat mijn opa van inmiddels 78 zo handig is met zijn mobiele telefoon. Maar ook over het belang van elkaar offline blijven zien en ontmoeten, over hoe een écht onderonsje veel meer energie geeft dan een Whatsappje. Nu is het de lente van 2020 en zit een echt samenzijn er even niet in. Geen knuffel, geen ferme handdruk of netwerkborrel. Alles om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt en de druk op de zorg in Nederland behapbaar blijft.

 

Juist nu ben ik gelukkig met de digitale wereld waar we in leven. Met mijn opa ben ik weer een spelletje Wordfeud gestart, met mijn moeder kan ik Facetimen en op zaterdagavond nam ik, met twaalf vrienden, deel aan een online pubquiz. Drankje erbij en we konden even met elkaar kletsen en lachen. We blijven in contact! Want als er in deze bizarre tijd één ding elke dag duidelijk wordt, is het dat we elkaar nodig hebben. Als vader, moeder, dochter, zoon, vriend(in), buurman of buurvrouw. Een netwerk aan vrienden, familie en kennissen om je heen is onmisbaar. En precies daarom weet ik ook zeker dat, als dit voorbij is, de OnderNamers elkaar weer op zullen zoeken. Dat gebeurt nu al veelvuldig online, want het ene na het andere mooie initiatief wordt opgestart, maar straks zien we elkaar weer. Ik kijk uit naar drukbezochte netwerkborrels, maar ook naar het type gesprekken dat we na deze periode met elkaar zullen hebben. Hoe heeft iedereen het ervaren? Hoe gaat het met jouw business, met je medewerkers, en met jou?

 

Tips om online in contact te blijven

  • Via menti.com kun je, met een zakelijk account, een online quiz maken. Een quiz met vragen over het laatste nieuws, over je familie of vriendengroep; niks is te gek. Log met de hele familie in op Zoom, laat de beheerder zijn scherm delen en speel het spel op je telefoon. hilariteit gegarandeerd!
  • Wordfeud; jaren geleden al een razend populaire app om online Scrabble te spelen. In deze tijd hét spel om met je opa of oma te spelen.
  • Met de app Houseparty kun je online met vrienden Triviant of Pictionary spelen. Voor de spelletjesliefhebbers onder ons!

En natuurlijk deze website. Wij van OnderNamen informeren je, zorgen voor een fijne OnderBreker, houden je fit en vertellen je hoe het er bij ons aan toe gaat. Tot snel!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *