Quote_teken_links

KINDEREN DE BAAS
IN UTRECHT

Er deden 317 bazen op 23 januari mee aan JINC Baas van Morgen. Daarvan komen er negentien uit Utrecht. Onder meer de directeuren van Het Spoorwegmuseum, VodafoneZiggo (zie foto), Jacobs Douwe Egberts en de Jaarbeurs doen mee, evenals gemeentesecretaris Gabrielle Haanen en wethouder Anke Klein. Zij stelden hun functie voor een dag beschikbaar aan kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is, aldus JINC.

De jonge deelnemers werden, in de meeste gevallen, door de “Baas van Vandaag” zelf, met de bedrijfsauto thuis opgehaald, en mochten even echt aan de top staan. Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Voor de volwassen deelnemers is meedoen aan JINC Baas van Morgen eveneens leerzaam. Zo komen ze in contact met een wereld die hen meestal vreemd is, en kijken ze voor een dag met andere ogen naar hun bedrijf.