fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Kinderen nemen Nederlandse bedrijven over
2 juni 2022 | 2 minuten lezen

Ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar nemen deze week voor één dag de baan over van 309 Nederlandse CEO’s, politici en directeuren. Dit is ter ere van JINC Baas van Morgen, dat voor de achtste keer georganiseerd wordt. In Utrecht worden 29 bedrijven overgenomen door 40 kinderen. Boukje Taphoorn (Bol.com), Joost Nelis en Frans den Houter (Koninklijke BAM), Misja Vroom (Domino’s Pizza) en Edwin Velzel (PGGM) staan op 2 juni 2022 hun stoel af. Uiteraard doet ook Daniël Roos, de directeur van het JINC, zelf mee aan JINC Baas van Morgen.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen van de basisschool of het vmbo hoe het is om de leiding te hebben. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen.

JINC-directeur Daniël Roos: ‘We willen onze leerlingen zoveel mogelijk kennis en ervaring meegeven, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan. JINC Baas van Morgen is daarbij erg waardevol. Uit ervaring weet ik dat het meelopen met een baas een boost aan zelfvertrouwen geeft en dat kinderen daar veel van leren. Bovendien hebben ze voortaan het telefoonnummer op zak van iemand met invloed die hen kan helpen bij het vinden van een stage of het geven van advies.’

JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil met JINC Baas van Morgen de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Want wie toevallig geboren is in een omgeving met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

Een compleet overzicht van de 309 deelnemers van JINC Baas van Morgen 2022 vind je hier. 

EemvalleiUtrecht