Quote_teken_links

KONING WILLEM-ALEXANDER OP WERKBEZOEK BIJ NEDERLAND ISOLEERT

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag 9 juni een werkbezoek gebracht aan het kantoor van Nederland Isoleert in Amersfoort. Reden voor het bezoek waren de impact van corona op de energietransitie en verduurzaming.

Commercieel Directeur Energieservices & Verduurzaming van Essent Albert de Koning leidde koning Willem-Alexander rond. Ook werd in de werkplaats een demonstratie van spouwmuurisolatie gegeven. ‘Drie van de vier woningen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd. Dat komt neer op bijna zes miljoen woningen. Als we in 2050 aardgasvrij willen wonen, is isolatie een logische en noodzakelijke eerste stap. Er is dus veel werk te doen’, legde Albert uit aan de koning.

Tijdens twee rondetafelgesprekken besprak de koning de corona-effecten en verdere verduurzaming. Essent-CEO Patrick Lammers: ‘De markt trekt nu weer iets aan, met name voor zonnepanelen. Maar juist nu de overheid enorme investeringen doet om de Nederlandse economie te ondersteunen zouden deze ook gericht moeten zijn op verduurzaming. Elke crisis gaat immers ooit voorbij, behalve klimaatverandering als we niet de juiste maatregelen nemen. We moeten deze sector daarom op koers houden.’