Quote_teken_links

KONINGIN MÁXIMA BEZOCHT TECHNOHUB IN WOERDEN

Op donderdagmiddag  25 juni bezocht Koningin Máxima geheel onverwacht de TechnoHub aan de Industrieweg in Woerden.  Het oude pand, een voormalige Defensieloods,  is helemaal verbouwd en opnieuw heringericht  om in september officieel open te gaan. Koningin Maxima kwam op werkbezoek en na een rondleiding door het vernieuwde pand sprak ze met docenten en leerlingen van het Kalsbeek College, wat deze nieuwe onderwijsomgeving voor hen kan betekenen. 

Woerden wordt steeds meer het kloppend hart van technisch onderwijs in de regio. Bedrijven hebben gekwalificeerde medewerkers nodig voor hun continuïteit en groei. Het vakonderwijs wil opleidingen zo goed mogelijk laten aansluiten bij de vraag van ondernemers. Daarom is samenwerking  tussen publieke en private organisaties enorm belangrijk.

In deze praktische leeromgeving kunnen basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en MBO-studenten kennis en vaardigheden opdoen in techniek en technologie. De TechnoHUB is een ontstaan vanuit een regionale samenwerking tussen technische bedrijven en de onderwijssector. Het Initiatief, de bekostiging en uitvoering van dit plan  komt voornamelijk uit het bedrijfsleven van Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk samen met de VMBO en MBO scholen uit de regio. De Provincie en Gemeente ondersteunen onder andere middels een financiële bijdrage”, aldus Albèrt de Goey, bestuurslid Woerdens Techniek Talent.

Meer informatie over de TechnoHub vind je op de website.

Op de foto v.l.n.r.:
Ton Kromwijk, Marlous Birkhoff, Koningin Màxima, Robert Strijk (Gedeputeerde Prov. Utrecht), Paul Oosterlaken, Cor van Dalen, Albèrt de Goey