fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Max Brandt
Landhuis Leusderend krijgt schildje voor gemeentelijk monumenten
19 oktober 2022 | 2 minuten lezen

Landhuis Leusderend, dat gevestigd is op Landgoed Leusderend, heeft op 10 oktober het eerste schildje voor gemeentelijke monumenten ontvangen van de gemeente Leusden. Wethouder monumentenzorg, Alexandra Kolkman, overhandigde dit schildje aan Ronald de Kimpe, eigenaar van landhuis Leusderend.

Het landhuis Leusderend is, na een grondige restauratie, op 21 juni 2022 door het college aangewezen als gemeentelijk monument. ‘Ik vind het fantastisch dat de eigenaar het belang van dit landhuis heeft onderkend en deze kostbare restauratie heeft laten uitvoeren. Ik ben trots en dankbaar dat dit gebouw toegevoegd mag worden aan de lijst van gemeentelijk monumenten’, aldus de wethouder. Voor Ronald en zijn team voelt het ook goed dat het schildje er nu hangt. ‘We vinden het leuk en eervol dat de gemeente Leusden onze villa de status van gemeentelijk monument heeft verleend.’

Voor ieder gemeentelijk monument in Leusden is een schildje beschikbaar, waarmee voor iedereen zichtbaar wordt dat het een gemeentelijk monument betreft.

Foto: LinkedIn-pagina gemeente Leusden.

OntwikkelingenOnroerend goedEemvallei