Lev!

Quote_teken_links

#samensterk

HANS

Hans van Kats is vennoot bij Lekx Kok en Geerlofs accountants en helpt mkb-ondernemers bij het monitoren van hun koers en het besparen van belasting.
0348410074 | h.vankats@lkg-accountants.nl

Momenteel ervaart heel Nederland de gevolgen van het coronavirus. Het is een tijd van onzekerheid. De grootste banen- en inkomstenmotor van de Nederlandse economie – het mkb – zal de pijn nog lang gaan voelen. De klap kwam hard aan en was abrupt. Maar ondanks deze bizarre tijd, ontstaan er mooie initiatieven. Zoals de volgende lichtgevende bloemen in een donkere grot:

  • Diverse Woerdense restaurants en cateraars die per direct moesten stoppen, zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en bezorgen nu gerechten bij mensen thuis of deze kunnen worden afgehaald;

  • Een groep winkeliers heeft een gezamenlijke bezorgservice opgezet, zodat klanten nog steeds hun lokale producten kunnen afnemen;

  • Een Woerdense horecagroothandel heeft een drive-thru gemaakt, zodat klanten hun gewenste horecabenodigdheden kunnen blijven inslaan;

  • Verschillende sportscholen houden hun klanten fi t in de coronaperiode door middel van videotrainingen en creatieve work-outs met boeken, meubilair en andere attributen die thuis voor handen zijn;

  • De gehele Woerdense binnenstad die saamhorigheid uitstraalt en hun productwaar met inachtneming van de RIVM richtlijnen kan blijven aanbieden.

Het is voor sommige ondernemers de komende tijd écht overleven. En ondanks het overleven laten deze ondernemers met voornoemde initiatieven een ongekende passie en hart voor hun zaak zien. Zij hebben hun “lev” (hart in het Hebreeuws) op de goede plaats en de nodige portie lef, omdat zij denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Andere ondernemers – hard of zacht getroffen – werken eveneens hard door. Naast het draaiende houden van hun onderneming kan dit bestaan uit het doorvoeren van kostenbesparingen, het aanspraak maken op overheidsmaatregelen tot aan cashmanagement en het anticiperen op de nieuwe markt in het post-coronatijdperk. Door het onuitputtelijke uithoudingsvermogen van ondernemers houdt Woerden de schade op haar economie en werkgelegenheid zoveel als mogelijk beperkt. Dit is geen vanzelfsprekendheid en dit moeten we koesteren.

#samensterk staat mijns inziens dus niet alleen voor elkaar helpen in barre tijden, maar ook voor het koesteren van waardevolle en niet vanzelfsprekende zaken zoals het hebben van een bruisende economie, hoge werkgelegenheid en een lage leegstand. En juist hier is “lev” voor nodig!