Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
LIDL ZERO WOERDEN BESPAART 200.000 KG AAN CO2 UITSTOOT
20 september 2020 | 1 minuten lezen

Begin september was het precies een jaar geleden dat Lidl Zero in Woerden haar deuren opende. Het doel was om de eerste energie neutrale supermarkt van Nederland te zijn, en na een jaar lang nauwkeurige monitoring is bevestigd dat de energierekening van de winkel inderdaad €0,- is.

Op het dak van het Woerdense filiaal en de carports op de parkeerplaats liggen in totaal 1.766 zonnepanelen. De benodigde energie voor de klimaatregulering in de winkel, de koel- en vriesmeubelen en de verlichting in en om de winkel wordt opgewekt door deze zonnepanelen. Alles bij elkaar opgeteld is in het afgelopen jaar ruim 200.000 kilo aan CO2 uitstoot bespaard. Ter vergelijking; dat staat gelijk aan wanneer je zeventien rondjes om de wereld zou rijden met de auto.

‘We zijn natuurlijk ontzettend trots dat onze duurzaamheidsambitie met deze winkel is waargemaakt’, aldus Marcel Ganzeboom (Senior Manager Bouw Lidl Nederland). ‘Dit is mogelijk geweest door het innovatief koppelen van klimaattechniek, energieopslag, productkoeling, zonnepanelen en energiebewuste medewerkers. Niet alleen realiseren we nu ons duurzaamheidsdoel, maar we houden ook de kosten laag. Dat merken onze klanten weer tijdens het boodschappen doen.’

GroothandelFood (groothandel)Woerden