fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
LOMANS ACADEMY OFFICIEEL VAN START
23 november 2020 | 1 minuten lezen

Begin september is de Lomans Academy officieel van start gegaan. Daarmee zijn Lomans Totaalinstallateur en School van Techniek van MBO Amersfoort een unieke samenwerking aangegaan. Met de Lomans Academy leidt de installateur haar eigen vakmensen op en zet zij techniek weer positief op de kaart. De eerste twintig leerlingen zijn begin september begonnen. Een feestelijk moment voor het Amersfoortse familiebedrijf, waar inmiddels de vierde generatie Lomans werkzaam is.

De leerlingen volgen aan de Lomans Academy een opleiding monteur of eerste monteur in de richting van elektrotechniek of werktuigbouw. Eén dag in de week krijgen zij, in samenwerking met MBO Amersfoort, les in de nieuwe theorie- en praktijklokalen bij Lomans in Amersfoort. Op de andere vier dagen werken ze mee op de werk- en bouwlocaties. De leerlingen zijn met de start van hun opleiding ook direct bij Lomans in dienst. Daarmee kiezen de jongeren niet alleen voor een opleiding, maar vooral voor hun toekomst. “Wij zijn trots op deze vorm van samenwerken, waarin we de beroepspraktijk en de vaktheorie samenbrengen. Dit is al jarenlang een groot speerpunt van MBO Amersfoort”, aldus Marlies Verkuijlen, voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort.

Interesse in een baan in de techniek en/of een opleiding bij de Lomans Academy? Kijk op de website voor meer informatie.

Bouw & VastgoedOnderwijs & CultuurEemvallei