Quote_teken_links

LOMANS LEIDT ZELF 
TOEKOMSTIGE GENERATIE TECHNICI OP

Lomans Totaalinstallateur start in september van dit jaar een eigen mbo-opleidingsprogramma: De Lomans Academy. Het familiebedrijf uit Amersfoort biedt leerlingen de kans om binnen de Lomans-organisatie een volledig mbo-diploma niveau 2 of 3 te behalen in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar niveau 4.

Het installatiebedrijf kent en ervaart het gebrek aan goedgeschoold technisch personeel. Om de installatiesector verder te kunnen blijven ontwikkelen, is het cruciaal om jongeren te enthousiasmeren en deskundig op te leiden voor een baan in de techniek. Lomans vindt het belangrijk dat leerlingen tijdens hun opleiding op alle gebieden ervaren hoe veelzijdig het technische vak is.

Tijdens de opleidingen krijgen leerlingen voor vijf dagen per week betaald, waarvan ze vier dagen ervaring opdoen in de praktijk en één dag les krijgen. Door samen te werken met MBO Amersfoort is de installateur in staat om volledige mbo-opleidingen aan te bieden. Alle lessen vinden daarbij plaats op de Lomans vestiging, waardoor de leerlingen in een praktijkomgeving les krijgen en met veel aandacht begeleid kunnen worden. De technische vakken worden gegeven door ervaren en gecertificeerde Lomans-docenten. MBO Amersfoort ondersteunt door het verzorgen van onder andere de algemeen vormende en theorievakken, examineringen en lesprogramma’s.

Leerlingen die interesse hebben voor een baan in de techniek zijn welkom op één van de informatieavonden die plaatsvinden op 30 januari en 18 februari 2020. Meer informatie en aanmelden kan via de website.