fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Sander Bos is bestuurder. Hij is wethouder economische zaken en betrokken bij ondernemers. Motto: waar energie in zit, verdient een kans te bloeien in Houten. 

sander.bos@houten.nl 

0306392611

Maatschappelijke meerwaarde

3 december 2021 | 2 minuten lezen

Niemand kan in de toekomst kijken. Gelukkig maar overigens.

Wat wel duidelijk is, is dat er stevige uitdagingen op ons maatschappelijke bordje liggen. Uitdagingen die mede door ons toedoen zijn ontstaan en als een soort vlindereffect tot de huidige omvang zijn gegroeid.  Denk bijvoorbeeld aan de effecten van klimaatverandering, digitalisering en robotisering, de druk op de ruimte, globalisering en vluchtelingenstromen. Juist door de omvang en complexiteit, worden deze uitdagingen soms (gevoelsmatig) ongrijpbaar.

‘Waar bedreigingen zijn, worden nieuwe kansen geboden en ideeën geboren’

Als vooruitgangsoptimist zie ik ook graag dat de positieve kant wordt belicht. Waar bedreigingen zijn, worden nieuwe kansen geboden en ideeën geboren. Ik verkeer in de fijne omstandigheid dat ik veel ondernemers spreek die oprecht en concreet bezig zijn met deze thema’s en maatschappelijke meerwaarde creëren. Grote en soms kleine voorbeelden die je in je eigen omgeving kunt herkennen, die ook een positief vlindereffect teweeg kunnen brengen. Denk aan het aannemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, lokaal en bewust inkopen of het verduurzamen van je bedrijfspand en het vergroenen van je bedrijfsomgeving. Iets waar ook u vandaag al mee kan beginnen. Veel bedrijven zijn al op weg, blijf niet achter. Laat je inspireren door jouw mede-ondernemers. En inspireer mij met uw voorbeelden.

 

DienstverleningThema verhaalLekstroom