Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
MBO Amersfoort opent nieuw luchtvaartlokaal mét vliegtuigcabine
23 juni 2022 | 2 minuten lezen

MBO Amersfoort heeft onlangs een nieuw luchtvaartlokaal met vliegtuigcabine geopend: MBO AIR! De feestelijke opening eind mei werd onder meer bijgewoond door Marlies Verkuijlen (voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort), Gert-Jan Lantinga (Vicevoorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort), docenten en studenten. 

Het is als student een groot voordeel om les te krijgen in een ruimte die zoveel mogelijk op de uiteindelijke werkplek lijkt. Daarom heeft MBO Amersfoort geïnvesteerd in de aankoop van een vliegtuigcabine en de ontwikkeling van een nieuw luchtvaartlokaal. Met deze ontwikkeling kan MBO Amersfoort haar studenten nog meer vakspecifiek en professioneler opleiden in voorbereiding op hun luchtvaartstage en latere beroep. 

Nieuwe balies, een bagageband, computerschermen, omroepinstallaties, rookmachines en meer. Al het materiaal is zo authentiek mogelijk. De situaties waarin studenten les gaan krijgen zijn realistischer met de nieuwe vliegtuigcabine en het nieuwe lokaal. Het hele proces van incheck tot instappen, vliegen en uitstappen kan in één keer geoefend worden.

De vliegtuigcabine en het luchtvaartlokaal zijn voor studenten van de opleidingen Luchtvaartdienstverlening en Travel & Hospitality van MBO Amersfoort. In het nieuwe lokaal worden de vakken luchtvaart, beroepshouding, frontoffice, baliegesprekken en hospitality gegeven.

Eemvallei