Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Edwin is directeur van Terberg Verenigde Bedrijven, een holding waar verschillende technische installatiebedrijven deel van uitmaken, zoals Terberg totaal installaties en Terberg IP Products & Solutions.

0306860711

e.dullaart@terberg.eu

Mentaliteit op de werkvloer creëer je samen

13 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Mentaliteit. Een woord dat veel verschillende betekenissen heeft. Voor de een is het een denkwijze gericht op een visie of ambitie. Voor de ander een begrip dat laat zien hoeveel doorzettingsvermogen en discipline je hebt om een doel te bereiken. Als ik aan mentaliteit denk is het vooral iets wat je samen creëert. De wil om werkzaamheden binnen je onderneming naar een hoger plan te tillen, fouten te durven maken, maar deze ook weer te kunnen omzetten naar groei. Ook als zaken niet lopen zoals gepland, pakken wij deze met een oplossingsgerichte blik op en verbeteren we ze. Dit zorgt voor ontwikkeling binnen je onderneming, maar ook voor jezelf als persoon.

‘De projecten die wij uitvoeren doen we voor elkaar, maar vooral ook met elkaar’

Daarbij is het belangrijk dat je binnen je bedrijf de drempels wegneemt die deze positieve mentaliteit hinderen. Het zorgen voor een fijne werksfeer, individuele verantwoordelijkheden en een plek waar iedereen zich welkom voelt. De projecten die wij uitvoeren doen we voor elkaar, maar vooral ook met elkaar. Iedereen zet zijn beste beentje voor, met de mentaliteit om er met zijn allen het beste van te willen maken. Iedereen binnen het bedrijf is dan ook net zo belangrijk. We hebben elkaar nodig. Met een van oudsher nuchtere mentaliteit houden wij van aanpakken. “Niet lullen, maar poetsen”. We zetten woorden graag om in daden binnen alle facetten van het familiebedrijf. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de toekomst. Iedere generatie wordt getekend door eigen normen en waarden. Ze groeien op met andere visies en ambities over hoe hun leven invulling moet krijgen. De balans tussen werk en privé wordt daarin steeds belangrijker. Als ondernemer wil je daar graag op inspelen, door het creëren van een gezonde, ergonomische en open werkomgeving. Op deze manier houd je het aantrekkelijk voor onder andere starters en young professionals, en haal je het beste uit alle collega’s. Tussen de werkzaamheden door kan iedereen bijvoorbeeld even de gedachten verzetten in het sportcafé, om vervolgens weer aan de slag te gaan. Collegialiteit staat hierbij centraal.

Waar het om gaat is dat we samen een mentaliteit creëren die ervoor zorgt dat er stappen gemaakt kunnen worden. Door elkaar te blijven respecteren, ondersteunen en inspireren is dan groei mogelijk.

Bouw & VastgoedIndustrieThema verhaalLekstroomLopikerwaard