Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Ruud Muis is ondernemer in hart en nieren. Hij is gelukkig getrouwd met Etske en woont met veel plezier in Langbroek.

r.muis@aegirmarine.com

0343432509

Metamorfose

8 juli 2022 | 2 minuten lezen

Toen de coronacrisis begon, heb ik veel verhalen aangehoord over een totale metamorfose in werken en leven als deze crisis eenmaal voorbij zou zijn. Kantoren zouden nog maar sporadisch gebruikt worden, files zouden tot het verleden behoren en (vlieg)reizen zouden alleen nog worden geboekt als het echt niet anders kon. Ik heb vaak met belangstelling, maar ook wel met verbazing, naar dit soort vergezichten van de zogenaamde specialisten geluisterd. Natuurlijk is thuiswerken een meer geaccepteerd onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Maar we hoeven maar naar de fileberichten te luisteren en we kunnen wel vaststellen dat van een totale ommekeer in ons gedrag geen sprake is. Jammer misschien, maar ook wel te begrijpen.

Ik denk dat wij als mensen vaak moeite hebben met verandering. Laat staan met een metamorfose. Allemaal leuk als die metamorfose inhoudt dat we ons huis of onze tuin stevig aanpakken of een totaal andere kledingstijl kiezen, maar voor een echte gedragsverandering is heel wat meer nodig. Om te willen veranderen, moet het eigenlijk altijd onze intrinsieke motivatie raken. En dat is misschien minder vaak het geval dan we onszelf zouden willen doen geloven. Toch ken ik, ook in mijn eigen bedrijf, prachtige voorbeelden van mensen die in hun houding, performance en werkplezier wel degelijk een stevige verandering, of zelfs metamorfose, hebben laten zien. Dat heeft natuurlijk met de persoon te maken, met zijn of haar motivatie, maar vooral ook met de omstandigheden en de omgeving.

‘Ik ken prachtige voorbeelden van mensen die in hun houding, performance en werkplezier wel degelijk een stevige verandering, of zelfs metamorfose, hebben laten zien’

Met ons bedrijf kiezen we voor een wereldwijd netwerk van service en verkoopkantoren. De meest recente voorbeelden hiervan zijn nieuwe vestigingen in Dubai en Panama. In beide gevallen is het initiatief om hier een kantoor te openen vanuit een collega gekomen. In beide gevallen heeft deze collega onze organisatie ervan overtuigd dat we de stap moesten maken en heeft hij het plan tot in detail uitgewerkt. En in beide gevallen heeft dat tot een zeer succesvolle organisatie geleid waarbij de betreffende collega ook zeker een andere rol heeft gepakt en een ander gezicht heeft laten zien dan daarvoor. Ze waren overtuigd van de kansen van een dergelijke stap, ze wilden het zelf, waarmee de omstandigheden veranderden. Van een relatief groot hoofdkantoor, naar pionieren met een kleine club in een nieuw land. Het was niet te vergelijken. Het brengt ze zichtbaar veel plezier en het geeft resultaat. Het was de stap die zij en het bedrijf nodig hadden en waar een metamorfose voor nodig was.

GroothandelMachines en apparatenLekstroom