fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Max Brandt

Sjors Fröhlich is sinds november 2019 burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. Daarvoor was hij hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio. 

Metamorfoses maken ondernemend Vijfheerenlanden

27 juni 2022 | 2 minuten lezen

Het woord metamorfose heeft voor mij iets wonderlijks, bijna sprookjesachtigs. We denken direct aan de metamorfose van een trage, dikke, niet altijd even aantrekkelijke rups naar een prachtige, tot de verbeelding sprekende vlinder. Wanneer ik het woord projecteer op ondernemers ligt de associatie van het wonderlijke en sprookjesachtige minder voor de hand. Of toch niet?

Bedrijven en ondernemers komen ook op een punt dat ze toe zijn aan verandering. Door te veranderen blijft een ondernemer steeds weer aantrekkelijk voor de klant. Verandering geeft energie en nieuw elan, ook als die metamorfose geboren is uit nood. Zoals de veranderingen in het koopgedrag van consumenten. Steeds vaker kopen mensen liever iets via internet dan dat ze naar de winkel gaan. En wat dacht u van de gevolgen van corona, de krapte op de arbeidsmarkt en de oorlog in Oekraïne?

‘De metamorfoses van bedrijven, bedrijventerreinen en winkelgebieden zijn op hun manier wonderlijk en in sommige gevallen zelfs sprookjesachtig’

Al deze aspecten maken dat u als ondernemer moet meebewegen, moet aanpassen of het roer volledig om moet gooien. Waar de één kan volstaan met een nieuwe huisstijl die aansluit op de trends van dit moment, voelt de ander de behoefte de bedrijfscultuur op de schop te nemen en de visie voor de lange termijn op een andere toekomst te richten. Dit ondernemerschap levert prachtige, nieuwe vormen van ondernemen op. Vormen die we met trots etaleren in Vijfheerenlanden en ons reikhalzend laten uitzien naar de toekomst.

Het woord metamorfose is dus zeker van toepassing op ondernemen, misschien wel júist van toepassing op ondernemen. De metamorfoses van bedrijven, bedrijventerreinen en winkelgebieden zijn op hun manier wonderlijk en in sommige gevallen zelfs sprookjesachtig. Ze vormen de magie van het ondernemerschap en het vermogen de behoefte en wensen van de klant centraal te stellen. Ze maken en kleuren het landschap van ondernemers. Alleen door in te spelen op veranderingen in de markt, in de omgeving, of bij de klant bouwen we samen aan een ondernemend Vijfheerenlanden. Een ondernemend Vijfheerenlanden dat past bij de vorm van elk moment. En past het niet meer? Dan maken we ons weer klaar voor de volgende metamorfose! Want in deze wereld moet je blijven bewegen!

DienstverleningLekstroom