Quote_teken_links

MOEILIJK BOEKJAAR 2019 VOOR AUTOMATISERINGSBEDRIJF PILZ 

 

De Pilz-groep kijkt terug op een moeilijk boekjaar 2019: tegen de achtergrond van de zwakke wereldeconomie en een cyberaanval in de herfst behaalde het bedrijf in 2019 een omzet van 322,5 miljoen euro, een daling van 6,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Economische inzinking, cyberaanval en coronacrisis: het familiebedrijf maakt op dit moment een moeilijke tijd door, maar kijkt optimistisch vooruit. ‘Wij zijn plotseling getroffen door een cyberaanval en de wederopbouw is nog niet helemaal afgerond. Deze aanval had echter ook een positieve kant: met de opgedane ervaringen en nieuwe digitale tools kunnen wij ook de coronacrisis goed het hoofd bieden. Wij zijn crisisbestendig’, aldus Susanne Kunschert, beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG.

 

De flexibiliteit van Pilz komt ook tot uiting in de productie van herbruikbare mondkapjes. Pilz produceert de mondkapjes sinds april voor eigen gebruik en kan ze inmiddels ook aan klanten leveren. De dalende vraag wordt door Pilz niet alleen beantwoord met investeringsstops, kostenbesparingen en arbeidstijdverkorting bij de hoofdvestiging in Ostfildern. Het bedrijf is leverancier van bedrijven in systeemrelevante branches. Ook gebruikt Pilz de digitaliseringsboost bijvoorbeeld in zijn serviceaanbod op het gebied van klanttrainingen.