Quote_teken_links

MOOIE OPDRACHT VOOR SPORTS PITCH SYSTEMS

Op dit moment is een installatieploeg van Sports Pitch Systems uit Schoonhoven bezig met de installatie van een veldverwarmings- en koelingssysteem in PAU aan de voet van de Franse Pyrenee├źn in opdracht van Natural Grass uit Parijs. Het project wordt uitgevoerd in het Stade de Hameau, de thuisbasis van het rugbyteam van Pau, die op het hoogste niveau in de Franse competitie speelt.

In het veld, 300mm onder de toekomstige grasmat,  worden met een onderlinge afstand HDPE slangen geïnstalleerd. Deze slangen worden gekoppeld aan de twee hoofdleidingen door gebruik te maken van  electrolasfittingen. De hoofdleidingen met aansluitingen zijn door het zusterbedrijf Debris uit Schoonhoven in de werkplaats middels polyfusiemethode geproduceerd. Door gebruik te maken van deze verschillende lasmethodes ontstaat een systeem dat volledig gelast is.

Het hele systeem zal nadat het geïnstalleerd is worden aangesloten op een aardwarmtebron. In de winter zal het veld worden verwarmd door onttrekking van warmte aan de bodem, deze warmte wordt in de zomer weer teruggegeven door het veld te koelen. Dit koelen van het veld heeft als gunstig effect dat de wortels van het aangebrachte gras gekoeld worden en daardoor niet in zomerslaap gaan.

Direct aansluitend op dit project zal een identiek  systeem aangelegd worden in het Mac3Park stadion van PEC Zwolle.