Quote_teken_links

Mooie samenwerking OBM en ROC Midden Nederland

Opleidingsbedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) en ROC Midden Nederland (ROCMN) hebben op 14 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend, een publiek private samenwerking; deze start vanaf 1 september 2020.

In veel praktische beroepen is er een tekort aan vakbekwaam personeel. Ook in de maakindustrie. Door de samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs is noodzakelijk om in de toekomst te beschikken over voldoende goed opgeleide vakmensen.

Onder de naam MAKE Center zal na de zomer op het parkeerterrein van ROCMN in Nieuwegein een nieuwe praktijkhal worden gebouwd waarin mbo studenten en vakmensen uit de maakindustrie samenwerken en van elkaar leren. In februari 2021 zal deze nieuwe praktijkhal in gebruik worden genomen.

Dit initiatief is uniek in de regio waar veel maakbedrijven zitten. In het kader van het thema ‘leven lang ontwikkelen’ zal in MAKE het opleiden van werknemers via gekwalificeerde cursussen en trainingen een belangrijke rol krijgen.

In het MAKE Center leren studenten met nieuwe machines werken met de technieken van morgen. Na hun studie vinden zij vrijwel altijd direct werk. Vaak krijgen zij een vaste baan aangeboden bij hun leerwerkbedrijf.