Quote_teken_links

MOOIE UITDAGING VOOR VERSTOEP BOUWADVIES EN ARCHITECTUUR 

De oplettende voorbijganger heeft in de afgelopen maanden kunnen zien dat de watertoren in Lopik te koop werd aangeboden. Drinkwaterbedrijf Vitens maakt sinds enkele jaren geen gebruik meer van de watertoren als drinkwatervoorziening.In opdracht van Vitens is de watertoren door makelaar Cushman & Wakefield te koop aangeboden. Als lokaal betrokken onderneming is Verstoep bouwadvies en architectuur gevraagd om een goed doordacht plan uit te werken. 

Om in aanmerking te komen voor toekenning van het pand moest er aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Na een voorselectie kregen de vijf overgebleven partijen de gelegenheid de plannen inhoudelijk te presenteren. Op basis van kwaliteit en haalbaarheid is het door Verstoep gepresenteerde plan als beste uit de bus gekomen en kon er tot ondertekening van het koopcontract worden overgegaan.

Het plan bestaat uit een combinatie van functies waarin ingespeeld wordt op wonen, recreatie en educatie. Corn√© van Roest: ‚ÄėMet enthousiasme gaan we aan de slag met de verdere uitwerking van deze opdracht. Uiteraard houden we u op de hoogte van de voortgang. We zijn er trots op dat we aan de slag kunnen gaan met de nieuwe invulling van de watertoren en hopen er aan bij te dragen dat het gebouw naar de toekomst toe voor een brede doelgroep van blijvende waarde kan zijn‚Äô.