Quote_teken_links

MUNTSTAD NEEMT VOORSPRONG
OP HET GEBIED VAN DUURZAAM ONDERNEMEN

Ook dit jaar heeft Muntstad het certificaat Erkend Duurzaam Plus voor al haar elf vestigingen weten te behalen. Het certificaat wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Muntstad in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

‘Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie. Verder is er ook gekozen voor duurzame mobiliteit.  In de showroom staan dan ook alleen schone en zuinige modellen auto’s.  We staan voor een duurzame relatie met de klant. Ook voelen wij ons verantwoordelijk voor de eventuele effecten van onze bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en maatschappij. Daarom zijn wij continue op zoek naar nieuwe duurzame technologieën en initiatieven om onze bedrijfsvoering te optimaliseren,’aldus Hans Buys (manager bureau ondersteunende diensten)

Erkend Duurzaam Plus is het duurzaamheidsprogramma van de mobiliteitsbranche dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het IvDM is een stichting van de brancheorganisaties: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba.