NIEUWE FASE IN CARRIÈRE VAN ROBERT KEEMINK

‘Entertainen zit gewoon in mijn bloed’


Op een hete zomerdag in augustus schuiven we aan bij Robert Keemink, eigenaar van Keemink Entertainment uit Harmelen. Terwijl de mussen van het dak vallen van de hitte, blikken wij alvast vooruit naar de decembermaand en 2020. 

Robert Keemink is 48 jaar en daarmee een ervaren rot in het entertainmentvak. Als jonge jongen draaide hij al plaatjes in diverse cafés aan het Rembrandtplein en in het uitgaansleven aan de Spaanse costa’s. Hij besloot van zijn hobby zijn beroep te maken en maakte daarom in de afgelopen decennia menig bedrijfsfeest, bruiloft en sportevenement tot een succes. Nu hij wat ouder is, merkt hij dat in zijn carrière nieuwe kansen voorbijkomen. Naast dj en presentator, is hij daarom in december regelmatig met een witte baard te vinden.

Een echte entertainer
‘Entertainen zit gewoon in mijn bloed’, vertelt Robert. ‘Ook bij vrienden sta ik altijd iedereen te vermaken. Het maakt me niet uit in welke hoedanigheid. Ik vermaak de mensen al jaren als dj en presentator, maar nu ik wat ouder ben, heb ik ook de kans om als sinterklaas of kerstman kinderen en volwassenen te entertainen. Ik kan mijn humor erin kwijt. Ook mijn ervaring als presentator komt goed van pas.’

‘Er zijn maar weinig echte sinterklazen en kerstmannen’, vertelt Robert. ‘Daarmee bedoel ik niet dat ze niet leuk zijn, maar meer dat ze niet echt geïnvesteerd hebben in goede kleding, schmink en pruiken. In plaats van een simpele baard van honderd euro, kies ik voor een mooi baardstel van 1.500 euro. Hetzelfde geldt voor de mantel. Ik wil dat het er allemaal professioneel uitziet. Ik heb daarom professionele pieten voor de sint en een mooie slee en foto-achterwand voor de kerstman. Dat soort dingen maken het af. Ik wil niet zeggen dat een amateur per definitie slecht is, maar ik pak het liever zo professioneel mogelijk aan.’ 

‘Ik kan mijn humor erin kwijt’

Duidelijk verschil
Als het gaat om de keuze tussen sinterklaas en de kerstman, merkt Robert een duidelijk verschil. ‘Sinterklaas is er natuurlijk echt voor de kinderen. Sinterklaas is echt een kinderfeest met goocheltrucs, dansjes en liedjes. De kerstman ontvangt meer gasten en personeelsleden, waarmee ze leuk op de foto kunnen of van wie ze een leuke kerstattentie krijgen.’

Dj en sax
Los van de activiteiten in de decembermaand, houdt Robert zich ook nog steeds bezig met het draaien op bedrijfsfeesten, borrels en bruiloften. ‘Ik vind dat nog steeds erg leuk. Het maakt me niet uit of ik nu Mambo Number 5 sta te draaien of de laatste hit van Armin van Buuren. Ik kijk en luister altijd naar wat het publiek wil. Tegenwoordig draai ik ook veel in combinatie met een saxofonist of zangeres. Een verlichte dansvloer, een fotohokje of een interactieve foto-app is tegenwoordig ook helemaal hot.’