Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Nieuwe kerst, nieuwe kansen

Terwijl de laatste zomerzonnestralen het pittoreske Montfoort in een prachtig licht zetten, zijn Geke Ekelschot en zijn team al druk bezig met de voorbereidingen voor de drukke kerstmaand. De menukaart is uitgedacht, de flyers liggen bij de drukker en de feestelijke aankleding is ontworpen. Na de ellendige kerst van vorig jaar, kan Geke niet wachten om zijn particuliere én zakelijke gasten dit jaar weer te ontvangen voor een onvergetelijke middag of avond. ‘Wij zijn er helemaal klaar voor!’  

Doodmoe, dat was Geke vorig jaar eind december. ‘Het was een vreselijk frustrerende tijd. De coronamaatregelen veranderden continu. Daardoor waren we non-stop aan het schakelen. Moesten we eerder dicht? Dan verschoven we de tijden toch. Kon niet iedereen op de nieuwe tijden? Dan zorgden we ervoor dat de plekken opnieuw verkocht werden. Onze horecalocaties waren net een callcenter geworden, zó veel hebben we zitten bellen.’ Tot het kabinet een week voor kerst de hele boel weer op slot gooide. In de maand december en tijdens de kerstdagen zouden er zo’n zesduizend mensen komen genieten van een feestelijke lunch, brunch, borrel, diner of andere (zakelijke) bijeenkomst in De Heeren van Montfoort, Kasteel Montfoort of het kapelletje van de Commanderije van Sint-Jan. Uiteindelijk kwam er niemand. 

Wereldberoemd in de regio

Maar bij de pakken neerzitten is geen optie voor Geke en zijn collega’s. ‘We zijn horecadieren. Horeca is voor ons een way of life. Je gaat op zo’n moment dóór met leven, en ik ging dus óók door met horeca. Ik kon simpelweg niet anders.’ En dus bezorgden de medewerkers complete menu’s bij hun gasten thuis in de gehele regio. ‘Het was een zware tijd die ons vreselijk veel geld gekost heeft, maar we zijn altijd op zoek gegaan naar kansen en mogelijkheden. Door dezelfde, hoogkwalitatieve gerechten die normaal op de menukaart staan als maaltijdboxen aan te bieden, hebben we er particuliere klanten uit de hele regio bij gekregen. Inmiddels komen zij regelmatig dineren bij De Heeren van Montfoort. We waren al beroemd in de regio, nu zijn we hier wereldberoemd!’ 

‘We doen al ruim dertig jaar gewoon waar we goed in zijn. Dat is inmiddels heel bijzonder.’

Als je maar lang genoeg gewoon blijft

Door de tomeloze inzet, de support van zijn vrouw Sandra en het schakelen van mede-eigenaar chefkok Michael Verkleij is het gelukt om gemotiveerd te blijven en een goed team te behouden. ‘We hebben ruim driekwart van onze fantastische medewerkers binnen kunnen houden. Daar ben ik in deze tijd van krapte ontzettend blij mee. Natuurlijk is het hard werken: we bedienen méér gasten dan voor de coronatijd met minder medewerkers. We rennen de benen onder ons lijf vandaan, maar zorgen er altijd voor dat onze gasten daar niks van merken. We zijn een geoliede machine. Linksom of rechtsom, we krijgen het altijd voor elkaar.’ Dat de unieke locaties in Montfoort nu zo’n goed jaar hebben, is voor Geke eenvoudig te verklaren: Nederland heeft wel gemerkt dat het leven zonder horeca een stuk minder leuk is. ‘We kunnen gewoonweg niet zonder horeca.’ Ook de hoge kwaliteit en servicegerichtheid dragen bij aan het succes. ‘Die reclame van een verzekeraar vat het perfect samen: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”. Ik vind dat tegenwoordig de kwaliteit en service in de horeca steeds belabberder wordt. Wij doen al ruim dertig jaar gewoon waar we goed in zijn. Dat is inmiddels heel bijzonder.’ 

Kerstmis 2022

In de gezellige decembermaand zijn bedrijven van harte welkom in één van de vleugels van het sprookjesachtige, in kerstsfeer gehulde Kasteel Montfoort, in één van de zalen van het restaurant De Heeren van Montfoort of in de sfeervolle Commanderije van Sint-Jan. Door het overkapte en verwarmde gedeelte op het rustieke tuinterras van De Heeren van Montfoort kan er zelfs in de winter buiten geborreld worden. ‘Eigenlijk is alles mogelijk. Of je nu een intiem diner wil organiseren of juist groots wil uitpakken met een feest, bij ons kan het allemaal. Juist in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het zo belangrijk om je personeel te koesteren en te verwennen. Tijdens een perfect georganiseerd kerstevent worden je medewerkers echt verwend. We kunnen niet wachten op een kerstmaand waar we zo naar verlangd hebben: simpelweg gezellig samenzijn. Dat is voor de andere OnderNamen-leden vast niet anders. We hopen op een drukke decembermaand waar we veel gasten culinair mogen verwennen in onze sfeervolle ambiances.’

 

Website

deheerenvanmontfoort.nl

‘Of je nu een intiem diner wil organiseren of juist groots wil uitpakken met een feest, bij ons kan het allemaal’
InterviewOntwikkelingenHoreca & RecreatieRestaurant/ barLekstroomLopikerwaardUtrechtWoerden