Quote_teken_links

NIEUWKOMER THE WHITE OX MET 13 PUNTEN IN GAULT&MILLAU

Op maandag 2 december zijn de noteringen in de Gault&Millau gids bekend gemaakt. Dit jaar zijn ruim 180 nieuwe adressen aan de gids toegevoegd, waaronder The White Ox, het fine dining restaurant dat een half jaar geleden haar deuren opende in DE BLEND, het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts. The White Ox, waar de keuken gerund wordt door chef Didi Jongen, werd gewaardeerd met 13 van de 20 punten. 

GaultMillau is een Frans bedrijf dat in meerdere landen gastronomiegidsen uitgeeft, waaronder in Nederland. In de gids staan beoordelingen van restaurants en hotels op een schaal van twintig punten. Voor de beoordeling kijkt Gault&MIllau naar de cuissons (de garing van vlees of vis), de smaak en presentatie, de ingrediënten, het ontvangst, de adviezen voor wijn, de openingsdagen en de aan- of afwezigheid van een chef. Daarnaast worden factoren als aandacht, timing, sfeer en het comfort van de stoelen meegeteld.