fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Max Brandt

Danny Boere is ondernemer. In het dagelijks leven is hij accountant, belastingadviseur en vennoot bij Oudshoorn & Schoe Accountants en Belastingadviseurs B.V. In zijn vrije uren besteedt Danny veel tijd aan vrijwilligersactiviteiten.

Motto: alles wat je geeft, krijg je een keer terug.
dboere@oudshoornschoe.nl | 0348-418816

Oerkracht

16 juni 2022 | 2 minuten lezen

Voor deze editie is het thema ‘metamorfose’ bedacht. Een echte definitie van dit woord bestaat niet, maar het komt neer op gedaanteverwisseling en -verandering. Het is een verandering van lichaam, vorm, structuur, karakter, verschijning of omstandigheid. Het is in ontwikkeling.

En dat zijn we met elkaar, eigenlijk altijd wel. De ene keer is het met kleine veranderingen, de andere keer zijn het hele grote veranderingen. Alleen lijkt het wel alsof het de afgelopen jaren in een stroomversnelling is geraakt. Want wat moesten wij ons allemaal aanpassen aan de situatie in de wereld!

Ik ben werkzaam in het accountantsvak en dagelijks waren er gesprekken over veranderingen en aanpassingen. Met ondernemers met hun bedrijf, maar ook met onze eigen medewerkers. Dat is een zeer leerzame tijd geweest.

‘Ik wens iedereen veel wijsheid en geluk in de metamorfose die hij/zij voor zichzelf ondergaat’

Zelf merk ik ook dat ik veranderd ben. Voordat corona bestond, was ik echt een controlfreak. Ik wilde mensen zien, wilde weten wat ze deden. En ineens moest iedereen thuiswerken, dat was wel een dingetje voor mijzelf. Achteraf is het alleen maar goed geweest, het werk ging door en iedereen kon prima zelfstandig door blijven werken. Als kantoor hebben we daar lering uit getrokken en zijn we veel zelfstandiger en effectiever gaan werken op een manier die het beste bij de medewerker past. Dat is voor zowel ons kantoor, als mijzelf wel een metamorfose geweest. Regelmatig zat ik ook met klanten om tafel die zich uiteindelijk om hebben laten scholen. Iets compleet anders gaan doen dan dat je al jaren deed, puur om te overleven. Dat is dan toch wel de oerkracht die in een ondernemer naar boven komt. Niet bij de pakken neerzitten, maar zichzelf transformeren om uiteindelijk een hopelijk goede toekomst tegemoet te gaan. Daar heb ik grote bewondering voor.

Zelf heb ik laatst ook een eenmalige metamorfose ondergaan. Ik mocht als trouwambtenaar fungeren op de bruiloft van mijn zus en zwager. Iets compleet anders dan wat ik in het dagelijks leven doe. Ontzettend spannend was die dag, maar wat is het een feest geworden. Al was één dag voldoende, het was fijn om daarna weer terug te gaan naar het oude vertrouwde.

Ik wens iedereen veel wijsheid en geluk in de metamorfose die hij/zij voor zichzelf ondergaat. Laat je leiden door je gevoel (en soms ook door je verstand), dan komt het echt goed!

DienstverleningAccountancyWoerden