Quote_teken_links

OMDENKEN TIJDENS PRAKTIJKTAFEL VAN HET WSP

Tijdens de Praktijktafel op 3 februari hebben zestig werkgevers, wethouders en beleidsmedewerkers samen met accountmanagers van het Werkgevers Servicepunt (WSP) regio Amersfoort deelgenomen aan een clinic “Omdenken”. Deze Praktijktafel vond plaats bij de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed (REC) in Amersfoort.

 

Na de opening door wethouder Cees van Eijk, werden eerst ervaringsverhalen gedeeld. Zoals van Jorn, één van de negen medewerkers die het RCE vanuit de Doelgroep Banenafspraak in dienst heeft genomen. Jorn voelt zich altijd volledig onderdeel van het team en dat het vooral belangrijk is voor medewerkers om bij de sociale activiteiten te worden betrokken: ‘De aandacht die hier is voor het sociale deel is erg fijn. Ik kon altijd meedoen met de uitjes.’ Jolanda de Vries van zorginstelling Lyvore vertelde over haar samenwerking met het WSP. Zij kunnen moeilijk verpleegkundigen vinden. ‘We hadden creatieve ideeën nodig en gaven de functie woonmedewerker een belangrijkere rol. Samen met het WSP hielden we open dagen op onze locaties en hierdoor zijn binnen twee maanden al onze zestig vacatures vervuld.’

 

Clinic Omdenken

Na de ervaringsverhalen was het tijd voor de clinic. Trainers Pepijn en Dion van Omdenken zetten de bezoekers tijdens een interactieve clinic aan het denken. Ze hebben het publiek op humoristische wijze dilemma’s voorgelegd. In groepjes probeert iedereen de kansen te ontdekken om zo te leren Omdenken. Direct na de clinic werd in groepjes nagepraat hoe het Omdenken op het gebied van werk en personeel direct in de praktijk toegepast kan worden. De beste ideeën werden daarna voor de hele groep gedeeld.