Quote_teken_links

ONDANKS CORONA: JINC BAAS VAN MORGEN VAN START

JINC Baas van Morgen gaat door, ook nu het coronavirus leerlingen en CEO’s dwingt om thuis te blijven. Vanaf 28 januari maken ruim 400 basisschoolleerlingen en vmbo’ers online kennis met de CEO, directeur of politicus die ze op 10 juni voor een dag zullen vervangen. De leerlingen groeien allen op in wijken met sociaaleconomische achterstand en worden hard geraakt door de schoolsluiting. Des te meer reden om het project door te laten gaan, vindt directeur Daniël Roos: ‘JINC  vecht tegen kansenongelijkheid onder kinderen. Afzeggen was daarom geen optie.’

Normaal mogen basisschoolkinderen en vmbo’ers tijdens JINC Baas van Morgen een dag op de stoel van een Nederlandse topman- of vrouw zitten. Door corona is dat nu uitgesloten, dus heeft JINC besloten de dag op te splitsen. Vanaf 28 januari maken de kinderen online kennis met de baas van het bedrijf waar ze straks het roer overnemen. Op 10 juni, wanneer het vaccin hopelijk effect heeft, volgt de grote dag; digitaal of in ‘real life’. In Utrecht en Amersfoort maken in totaal 37 Bazen van Morgen kennis met de Bazen van Vandaag.

Ook dit jaar doen er weer toonaangevende bazen mee, zoals Harold Goddijn (TomTom), Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat), Danny Buijs (trainer FC Groningen), Jan van Zanen (burgemeester Den Haag), Anne Hettinga (Arriva Nederland), Ton Mulleneers (Ordina), Pauline Bieringa (Triodos Bank), Franka Morssink (Jaarbeurs Utrecht) en Anke Klein (wethouder Onderwijs Utrecht). De scholen uit Utrecht die meedoen zijn De Schakel, Het Schateiland, Globe en Volt.