fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Onder de wol met... Rob de Vos

Rob de Vos van Mens-Zeist Vastgoedonderhoud heeft naar eigen zeggen voldoende aan vier tot vijf uur slaap per nacht. Maar góed slapen, dat wil hij wel graag. In deze nieuwe rubriek “Onder de wol met…” praten we vanuit de Hästens-winkel in Amersfoort met Rob over zijn slaapgewoontes, hoe hij onderneemt en waar hij graag voor opstaat.

De prachtige winkel aan de Limburgsestraat in Amersfoort valt onder de vlag van SlaapXpert, dat ook een Hästens Store heeft in Utrecht, een Auping Store in Amersfoort, Duiven en Doetinchem en een Morgana-winkel in Doetinchem. Rob de Vos is onder de wol gekropen in een heerlijk Hästens-bed. ‘Ik hoop dat ik wakker kan blijven tijdens het interview!’

Wat voor slaper ben je?
‘Ik ben een makkelijke slaper en slaap ook heel vast en diep. Het duurt meestal maar drie minuten voordat ik in slaap val. In bed slaap ik natuurlijk het fijnste, maar ik denk dat ik ook tegen een boom kan slapen. Ik hou van korte powernaps en ’s nachts heb ik genoeg aan zo’n vier à vijf uur slaap.’

Hoe belangrijk is slaap voor je?
‘Voldoende rust is belangrijk om het evenwicht te bewaren. Op de dag ben je druk met van alles, dan is het wel lekker om een moment te nemen om alles even van je af te laten glijden. Ook krijg je dan weer energie om de volgende dag door te gaan. Daarom betaalt de
investering in een goed bed zich ook meer dan uit. Je wordt op elk punt van je lichaam ondersteund, dat is heel goed merkbaar bij een Hästens-bed. Je gaat liggen en je ligt direct goed. Doordat er zoveel stabiliteit is, heb je ook nauwelijks last van de persoon die naast je ligt.’

Lig je wel eens ergens wakker van?
‘Niet zo heel vaak, dan moet het wel heel erg zijn. Meestal lukt het me om het op dat moment aan de kant te zetten en de volgende dag weer op te pakken. Ik heb wel een hekel aan conflictsituaties en ik kan er ook onrustig van worden als er wat minder werk is. Je wil toch graag iedereen aan het werk houden. Al hebben we daar momenteel gelukkig weinig last van.’

Hästens Store Amersfoort

Hästens in Amersfoort is dé Hästens Store voor Midden-Nederland. De complete Hästens-collectie is aanwezig en de bedden kunnen in alle rust worden getest. Klantgerichtheid en deskundigheid staan in deze winkel centraal. Een leuk weetje; het is mogelijk om een directe vergelijking te maken met een Auping-bed, omdat pal naast de Hästens Store de Auping Store van de Slaapxpert groep gevestigd is. Kijk maar eens op www.slaapxpert.nl.

Hoe begin je je dag?
‘Ik ga meestal direct mijn bed uit omdat ik eerder wakker ben dan mijn vrouw. Dan plof ik even op de bank, zet de televisie aan en kijk het nieuws met een bakje koffie en een boterham. Even zonder mensen om me heen opstarten, dat vind ik wel fijn. Daarna kan ik volop ergens induiken.’

Waar zet jij graag je wekker voor?
‘Ik zet nooit een wekker. Ooit heb ik van een coach geleerd om daar anders mee om te gaan, waardoor ik nu kan vertrouwen op mijn natuurlijke wekker. Je moet als het ware een knop omzetten en tegen jezelf zeggen: ik wil om die tijd wakker worden. Dan gebeurt dat ook. Verder sta ik wel graag op voor dingen die goed gaan, als je met z’n allen in een flow zit. Ik word heel enthousiast van het met een groep jonge mensen bouwen aan de toekomst.’

Wat is je grootste nachtmerrie?
‘Die heb ik gelukkig nauwelijks. Ik heb als ondernemer natuurlijk wel het één en ander meegemaakt en het ergste wat me ooit is overkomen, is het moeten doorvoeren van een reorganisatie. Ik heb toen afscheid moeten nemen van mensen met wie ik al heel lang werkte en de continuïteit was uit het zicht. Dat is wel een schrikbeeld voor een ondernemer natuurlijk. Ik knok elke dag voor die
continuïteit.’

Zijn je dromen al uitgekomen?
‘Dromen doen we allemaal en mijn dromen zijn al behoorlijk uitgekomen, als ik zie waar we staan als bedrijf, hoe gezond we zijn, wat we voor klanten kunnen doen en hoe we kunnen bijdragen van duurzaamheid. We zijn momenteel volop bezig met het verduurzamen
van woningen. We dragen daarmee echt bij aan een betere toekomst, en daar word ik blij van.’

Wat is de mooiste plek waar je ooit hebt geslapen?
‘Dat moet toch op de Malediven zijn geweest. We sliepen in een simpel hutje hoor, maar wel met zowel aan voor- als achterkant meters wit strand. De stilte, het water, prachtig. Je ziet de roggen voor je neus zwemmen en duikt er ’s ochtends even tussen met je snorkel. Dat is een ervaring die me altijd bij zal blijven.’

Hoe sluit jij de dag af?
‘Ik probeer altijd de goede dingen uit de dag te halen. Je kunt je focussen op wat er allemaal mis is gegaan, maar het is beter om je te richten op wat wel gelukt is. Verder probeer ik het thuis gezellig te maken met het gezin, lekker te eten, dan nog even te rusten en dan kan ik door tot ongeveer één uur ’s nachts.’

Als wie zou je ooit eens wakker willen worden?
‘Dat vind ik een moeilijke vraag, want ik heb niet zoveel van die rolmodellen. Louis van Gaal is wel iemand waar ik veel respect voor heb, hoe hij een team aanstuurt en analyseert. Ricardo Semler schiet me nu ook te binnen. Dat is een ondernemer die het aandurfde om buiten de gebaande paden te gaan. Als ik dan nog eens iemand zou moeten zijn, zou ik hem wel willen zijn in de tijd dat hij aan het
pionieren was.’

InterviewOntwikkelingenSamenwerkingBouw & VastgoedOnroerend goedGroothandelRetail (groothandel)EemvalleiUtrecht