Quote_teken_links

ONDERNEMERSFONDS UTRECHT
GAAT DOOR!

Op 19 juli is bekend gemaakt dat het Ondernemersfonds Utrecht ook na 2019 wordt doorgezet. De Utrechtse gemeenteraad heeft dit besloten. De voortzetting van het Ondernemersfonds is voor onbepaalde tijd.

Voorzitter Hans de Leeuw van het Ondernemersfonds is zeer verheugd met dit besluit: ‘We zien het als een blijk van vertrouwen. Het onderstreept dat het Ondernemersfonds zich de laatste jaren heeft bewezen als waardevol instrument, en met de voortzetting wordt het mogelijk om plannen te maken voor de langere termijn.’ ‘Dit is echt goed nieuws voor het Ondernemersfonds én zeker ook voor Utrechtse ondernemers, sportverenigingen, ziekenhuizen en andere instellingen’, vult wethouder Klaas Verschuure van Economische Zaken aan. ‘Dankzij het fonds kunnen zij bijdragen aan het verlevendigen van bijvoorbeeld winkelstraten of de buurt. De afgelopen jaren is al veel bereikt dankzij het Ondernemersfonds.’

Het Ondernemersfonds is in 2012 opgericht. Via het fonds kunnen ondernemers investeren in gezamenlijke faciliteiten. Het budget van 6,7 miljoen euro wordt betaald via de OZB-belasting op niet-woningen. Via het fonds worden in winkelstraten bijvoorbeeld bloembakken en verlichting rond de feestdagen betaald. Een ander voorbeeld is het hoogwaardige cameratoezicht dat door acht bedrijventerreinen gezamenlijk werd geregeld.