Quote_teken_links

ONTWIKKELCOMBINATIE NEOO EN KOOPMANS BOUWGROEP ONTWIKKELEN DOORSLAGZONE IN CITY NIEUWEGEIN

Medio juni hebben ontwikkelcombinatie NEOO en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep de koop- en realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van de Doorslagzone in City Nieuwegein getekend met de gemeente Nieuwegein. Het betreft een ontwikkeling met 452 woningen, een plint met zo’n 750m2 horeca en een parkeergarage die plaats biedt aan 80 auto’s.

 

In nauwe samenwerking is gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de Doorslagzonde. Deze locatie, die tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard ligt, krijgt een gevarieerde look van vier woongebouwen in verschillende hoogtes. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam tekende voor het stedenbouwkundig plan en zal dit verder uitwerken.

 

NEOO/Koopmans zal een mis realiseren van ten minste 94 sociale huurwoningen, 145 middel dure huurwoningen en verder vrije sector huur- en koopwoningen. Sander van Oss vertelt namens NEOO/Koopmans: ‘We hebben het afgelopen jaar in nauw overleg met de gemeente gewerkt aan een verbeterd stedenbouwkundig plan. Er komt een nog gevarieerder aanbod aan woningen met een prachtig uitzicht over de Doorslag en de rest van de stad.’ Wethouder Hans Adriani vult aan: ‘De druk op de woningmarkt is groot, ook in Nieuwegein. Op de Doorslagzone komen onder andere kwalitatief goed betaalbare huurwoningen die bereikbaar zijn én blijven voor de middeninkomens. Van deze woningen zijn er relatief weinig in Nieuwegein.’

 

Foto (v.l.n.r.): Arjen Seckel (NEOO), Hans Smit (Koopmans), wethouder Hans Adriani (gemeente Nieuwegein) en Sander van Oss (NEOO).