Quote_teken_links

OUDEWATER OPENT BABBELBOX BIJ WULVERHORST

Door het coronavirus mogen ouderen in verpleeghuizen geen of slechts zeer beperkt bezoek ontvangen. Ouderen kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam voelen.

‘Het idee ontstond tijdens een brainstormsessie’, zegt Hans Benard, directeur van Rabobank Utrechtse Waarden e.o. ‘We willen in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden via het Rabobank Coöperatief Fonds. Ook de firma Jan Snel, gespecialiseerd in modulaire bouw en de winkeliers uit  Oudewater waren direct enthousiast voor het idee. Drie dagen later was alles geregeld en de eerste bewoners en bezoekers van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst  konden gebruik maken van onze creatie van de babbelbox’.

De babbelbox is een kleine unit met twee ingangen. Aan de ene kant kan de bewoner naar binnen; aan de andere kant de familie. Gescheiden door een glazen wand kunnen ze elkaar zien en spreken. ‘Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke bijdrage te leveren’, vertelt Jacqueline van Zandwijk, directeur van Jan Snel Group B.V. ‘Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol persoonlijk contact is voor de bewoners. 

Voor de inrichting hebben de Oudewaterse winkeliers de handen ineengeslagen. Joost Middelman namens de winkeliersvereniging NOVO: ‘Wij willen graag wat terugdoen voor de gemeenschap. De mensen in Oudewater blijven de lokale winkels in deze moeilijke tijd trouw. We zijn met een bus langs verschillende bedrijven gereden en hebben zo een hele mooie en gezellige huiskamer ingericht.

Foto: Joyce Jacobs, Hans Benard, Jacqueline van Zandwijk, Joost Middelman en Jasper Faay.