Quote_teken_links

OVERNAME VAN 
DE SCHANS IN MONTFOORT

Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan het concept aanpassen en geven het restaurant een restyling. Vanaf 1 maart heet het Restaurant de Schans by Mike & Wes.

De huidige eigenaren hadden geen concrete plannen om te stoppen met De Schans, maar hun sous-chef Wesley de Leeuw en maître-sommelier Mike de Leeuw gaven aan interesse te hebben in de zaak. Na hierover te hebben nagedacht, besloot het echtpaar na zestien jaar het stokje over te dragen aan dit jonge duo. Ries: ‘Het geeft ons de mogelijkheid dingen te doen waar we voorheen geen tijd voor hadden. Maar met mijn veertig jaar ervaring als ambachtelijke kok en ondernemer wil ik nog niet stilzitten. Ik wil mijn kennis graag gebruiken als adviseur, bijvoorbeeld bij het begeleiden van (startende) restaurants of als gastdocent bij horecaopleidingen. Ook koken behoort tot de mogelijkheden.’

Wesley en Mike zijn erg blij dat ze de kans hebben gekregen om De Schans over te nemen. ‘Het is een restaurant met een grote bekendheid in de regio, maar ook daarbuiten. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten. We gaan werken met een verrassingsmenu en een kleine à la carte kaart, met een iets lager prijsniveau dan het huidige.’