Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
PAQT wint ­Gouden Emerce Dutch ­Interactive Award
4 juli 2022 | 2 minuten lezen

PAQT heeft onlangs een Gouden Emerce Dutch Interactive Award in de wacht gesleept. Het kreeg samen met Stichting VoorleesExpress de prestigieuze Gouden DIA in de categorie “communities”. De Dutch Interactive Awards (DIA) worden ieder jaar tijdens een gala uitgereikt door platform Emerce, in samenwerking met Dutch Digital Agencies.

De jury was zeer te spreken over de durf van Stichting VoorleesExpress om over te stappen op app-only en de doorvertaling van PAQT naar het “mooie, kleine en goed uitgewerkte” platform waarin de vrijwilligerscommunity wordt ondersteund en gefaciliteerd. Ze zagen hierin “echt een community” en veel verdere potentie. VoorleesExpress koppelt vrijwilligers aan kinderen die moeite hebben met taal. Binnen het eigen gezin gaan ze samen aan de slag, om taalachterstand te voorkomen. Het platform geeft ruimte aan de digitale methodiek van VoorleesExpress, maar stimuleert ook het contact tussen de vrijwilligers onderling, waardoor een hechte community ontstaat.

‘De Gouden DIA is de kers op de taart van een oplossing waar we sowieso al supertrots op waren’, zo laat PAQT weten. ‘Eerder ontvingen we ook al erkenning vanuit de politiek, toen VoorleesExpress in een kamerbrief genoemd werd als dé nieuwe standaard voor het Leesoffensief. Voor ons het bewijs dat SaaS-oplossingen als deze hét verschil kunnen maken binnen de non-profit sector. Goed gedaan team! 

Utrecht