‘Pas over een jaar zal ik weten of het een slimme keuze was’
Met twee lockdowns op de teller is het een zwaar jaar voor de Nederlandse horeca- en evenementenbranche. Net als andere bedrijven in zijn sector, merkt Mark van Driessen SmaakVermaak en La Collina de impact van corona op zijn werk. Desondanks heeft hij de exploitatie van de U-trechters overgenomen. ‘Een spannend besluit’, vertelt Mark. ‘Ik vraag me wel eens af of ik nou zo’n goede ondernemer ben die kansen pakt wanneer ze zich aandienen, of juist zo dom ben dat ik iets opstart waarvan je weet: dat gaat nooit iets worden. Op deze vraag kan ik nu alleen nog geen antwoord geven. Feit is wel dat ik al jaren geleden mijn oog op deze locatie heb laten vallen. Ik ben ervan overtuigd dat de U-trechters toekomst hebben. Het heeft alle elementen in zich die je nodig hebt: locatie, uitstraling en een bijzondere plek.’
Aanvulling op Driessen SmaakVermaak
De trechters zijn voor Mark al jaren bekend terrein. ‘De afgelopen jaren was ik al betrokken als cateraar voor de vorige exploitant van de locatie. Ik ken de locatie dus goed. De U-trechters zijn een hele mooie aanvulling op mijn bestaande diensten. In Nieuwegein geef ik bijvoorbeeld al meerdere jaren kookworkshops in mijn eigen kookstudio. Die locatie verhuur ik ook aan bedrijven voor uitjes, feestjes en vergaderingen. Met de trechters kan ik ook vergaderlocaties in Utrecht aanbieden, of een locatie voor private dining. Daarnaast kan ik de locatie volledig zelf cateren. De kruisbestuiving die dat oplevert binnen mijn ondernemingen is daarmee perfect.’