fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

‘Pas over een jaar zal ik weten of het een slimme keuze was’

Op een steenworp afstand van station Utrecht Centraal staan enorme zandtrechters aan de oude Veilinghaven van Utrecht. De trechters, in de volksmond de U-trechters genoemd, doen dienst als sfeervolle vergaderlocatie. Begin oktober nam cateraar en horecaman in hart en nieren Mark Driessen de exploitatie over. Een risicovolle keuze in tijden waarin Teams- en Zoomvergaderingen hoogtij vieren.

Mark Driessen grijpt kans met exploitatie van unieke vergaderlocatie in Utrecht

Met twee lockdowns op de teller is het een zwaar jaar voor de Nederlandse horeca- en evenementenbranche. Net als andere bedrijven in zijn sector, merkt Mark van Driessen SmaakVermaak en La Collina de impact van corona op zijn werk. Desondanks heeft hij de exploitatie van de U-trechters overgenomen. ‘Een spannend besluit’, vertelt Mark. ‘Ik vraag me wel eens af of ik nou zo’n goede ondernemer ben die kansen pakt wanneer ze zich aandienen, of juist zo dom ben dat ik iets opstart waarvan je weet: dat gaat nooit iets worden. Op deze vraag kan ik nu alleen nog geen antwoord geven. Feit is wel dat ik al jaren geleden mijn oog op deze locatie heb laten vallen. Ik ben ervan overtuigd dat de U-trechters toekomst hebben. Het heeft alle elementen in zich die je nodig hebt: locatie, uitstraling en een bijzondere plek.’

Aanvulling op Driessen SmaakVermaak
De trechters zijn voor Mark al jaren bekend terrein. ‘De afgelopen jaren was ik al betrokken als cateraar voor de vorige exploitant van de locatie. Ik ken de locatie dus goed. De U-trechters zijn een hele mooie aanvulling op mijn bestaande diensten. In Nieuwegein geef ik bijvoorbeeld al meerdere jaren kookworkshops in mijn eigen kookstudio. Die locatie verhuur ik ook aan bedrijven voor uitjes, feestjes en vergaderingen. Met de trechters kan ik ook vergaderlocaties in Utrecht aanbieden, of een locatie voor private dining. Daarnaast kan ik de locatie volledig zelf cateren. De kruisbestuiving die dat oplevert binnen mijn ondernemingen is daarmee perfect.’

‘Ik was altijd al gecharmeerd van de locatie, dus heb ik mijn kans gegrepen’
Unieke locatie
‘De locatie zelf is wat ik zo uniek vind aan de U-trechters. In meerdere opzichten. Te beginnen met de inspirerende omgeving. Je hebt een prachtig uitzicht over de historische Veilinghaven, zit op loopafstand van station Utrecht Centraal en dan heb ik het nog niet eens over de gebouwen zelf. Het feit dat je in een volledig gerestaureerde zandtrechter zit, is natuurlijk fantastisch. Dat vind je echt nergens anders. Je hebt een hele trechter voor jezelf en hebt daarmee absolute privacy. De ruimte is normaal gesproken geschikt voor zo’n twintig personen, maar momenteel houden we in verband met de afstand een maximum van acht personen aan. Nog steeds leent het zich daarmee goed voor bijvoorbeeld managementoverleg of bijeenkomsten van een Raad van Commissarissen. En verder is de catering natuurlijk goed hier. En ik kan het weten, want ik ken de cateraar persoonlijk, haha.’

Volop mogelijkheden
Wanneer we Mark vragen naar de plannen die hij heeft met de U-trechters, hoeft hij niet lang na te denken. ‘Een barbecue beneden aan het water is natuurlijk fantastisch. Maar de trechters lenen zich ook heel goed voor private dining. Verder zijn er natuurlijk altijd nog de activiteiten die hier voor corona al goed liepen, zoals de bijeenkomsten en vergaderingen. Als alles terug is naar het oude normaal, zijn er dus volop mogelijkheden. Maar in deze tijd blijft het een spannende en risicovolle stap. Pas over een jaar zal ik echt weten of het een slimme of domme keuze was.’

OntwikkelingenFood (groothandel)Horeca & RecreatieCateringEventsUtrecht