Quote_teken_links

PEEK BOUW & INFRA
BOUWT LICHTGEWICHT GELUIDSSCHERM LANGS DE A12

Peek Bouw & Infra uit Houten heeft recent een duurzaam, lichtgewicht geluidsscherm WacerWall langs de Noordplas van Down Under te Nieuwegein gerealiseerd. Het nieuwe geluidsscherm is geplaatst op een grondwal, bestaande uit zandige kleigrond, op circa 3 meter boven het omliggende maaiveld en heeft een lengte van circa 90 meter. De hoogte van het nieuwe scherm bedraagt 1,5 meter is gefundeerd op staal.

Down Under te Nieuwegein is een locatie met strand, watersportfaciliteiten, restaurant en beachclub. Ook zijn er mogelijkheden voor het houden van een vergadering, kinderfeest of een bedrijfsuitje.

Het WacerWall-concept gaat uit van een geluidsscherm bestaande uit een kern van onderling verlijmde EPS-blokken, aan de buiten- en bovenzijde voorzien van een betonlaag en afhankelijk van de fundering op staal of palen. De prefabelementen worden tot 2,5 meter hoogte vooraf vervaardigd. Vanaf transport is directe plaatsing op de grondverbetering mogelijk. Na het aanbrengen van het kokosnet en de klimplanten wordt binnen korte tijd een groene uitstraling van het scherm verkregen.

Het scherm is geproduceerd en gebouwd door aannemer Peek Bouw & Infra uit Houten, tevens partner van WacerWall.