Quote_teken_links

PILZ ACADEMY EN ROBOACADEMY SLAAN HANDEN INEEN

Met de komst van meer robots op de werkvloer wordt veiligheid in samenwerking met robots steeds belangrijker. Daarom slaan RoboAcademy en Pilz Academy de handen ineen om de kennis over het werken met een robot of cobot naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking resulteert nu in twee op robot en cobot gerichte veiligheidstrainingen.

De training Robot Safety gaat nader in op risicoreductie bij het werken rondom en onderhouden van een geïsoleerde robot. De tweede training, Safety of Human Robot Collaboration, is een training die zich richt op de complexere samenwerking tussen mens en robot (daardoor cobot genoemd).

De expertises van de RoboAcademy en Pilz sluiten naadloos op elkaar aan; deze samenwerking uit zich in de hoge kwaliteit van de trainingen. RoboAcademy is gespecialiseerd in de ontwikkeling van 21st century manufacturing skills voor managers, werknemers, (hybride) docenten en jong talent. Pilz Academy richt zich op veilig werken in een industri├źle omgeving, waarbij machineveiligheid een hoofdonderdeel vormt.