Quote_teken_links

PLAN VOOR NIEUWE JAARBEURS GEPRESENTEERD: 
NIEUW EN EIGENTIJDS BEURS-, EVENT- EN CONGRESCENTRUM

Op 3 december heeft Jaarbeurs, samen met MVRDV haar ontwerp voor een nieuw en eigentijds beurs,- event- en congrescentrum gepresenteerd: een nieuwe Jaarbeurs met alle faciliteiten voor nationale en internationale beurzen, events en ontmoetingen. Ontworpen volgens de hoogste normen van duurzaamheid en technologie. Innovatief en inspirerend, met een groen dak. Een waterfront met horeca aan het Merwedekanaal.

‘Wij denken dat het plan fantastische kansen biedt voor Jaarbeurs, de stad Utrecht én zijn bewoners’, aldus CEO Albert Arp. ‘Met de nieuwe Jaarbeurs hopen wij in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten, bezoekers en de bewoners van Utrecht. Wij willen meebouwen aan een aantrekkelijke stad, waarbij leefbaarheid en duurzaamheid centraal staan.’

Het ambitieuze masterplan, aan de hand van architect en stedenbouwkundige Winy Maas, beslaat een nieuw gebied: het Jaarbeursdistrict. Een aantrekkelijk gebied om te leven, wonen en werken met het nieuws beurs-, event- en congrescentrum als kloppend hard.  Het Jaarbeursdistrict wordt een belangrijke verbinding tussen de binnenstad enerzijds en de Merwedekanaalzone en Kanaleneiland anderzijds. ‘Opnieuw en nog meer dan in het verleden, legt Jaarbeurs de verbinding tussen het Centrum, Kanaleneiland en Leidsche Rijn. Samen met de stad én Jaarbeurs gaan we onderzoeken of en hoe we dit plan kunnen laten aansluiten bij onze ambities voor Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’, aldus burgemeester Jan van Zanen.

Meer informatie over het plan is te vinden op de website