POTJE SPARREN IN
EN BUITEN DE RING

Ondernemers treffen elkaar in aanloop naar Brecheisen Business Boxing

Door de speakers van Studio A12 in Bunnik klinkt op dinsdag 3 december aanstaande weer het welbekende “Let’s get ready to rumble!”, tijdens de fenomenale Grand Finals van het Brecheisen Business Boxing. Ruim twintig ondernemers klimmen beurtelings door de touwen om elkaar te ontmoeten in de boksring. Terwijl zij binnen de ring knokken om de eer, geniet het publiek van de sfeer in de setting van een American diner uit de jaren vijftig.

De bokswedstrijd – georganiseerd door Studio A12 (BHG) en De Nederlandse Boksbond – wordt jaarlijks populairder. Niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij bezoekers en toeschouwers. Medeorganisator van het event Roos Verkerk verklaart het succes: ‘De populariteit heeft te maken met het gave concept, de hoge entertainmentwaarde, vernieuwingen en de mogelijkheid om elkaar in een ontspannen setting te ontmoeten en daarbij te netwerken. Als organisatie
vinden wij het belangrijk het concept waar mogelijk te vernieuwen en verder te ontwikkelen. Daarom willen we dit jaar het netwerken en ontmoeten meer stimuleren en werken wij sinds vorig jaar met conceptthema’s; als het ware een sausje dat over alle facetten van het concept wordt gegoten. Vorig jaar voerden we het conceptthema “The Roaring Twenties”. De zwoele verlichting en timide styling had zeker iets weg van een rauwe boksavond, maar maakte de ambiance chique. Daarnaast hebben we er dit jaar voor gekozen om ondernemers van verschillende niveaus toe te laten. Vorig jaar sloten we af met een aantal pittige wedstrijden. Toen stond de zaal wel even op zijn kop! We hopen op deze manier meer dynamiek in de wedstrijden aan te brengen.’

American Diner
Na een creatieve brainstormsessie met communicatiepartner OnderNamen is het themaconcept American Diner voor dit jaar ontstaan. ‘In Amerika is immers het “white collar boxing” (boksen en netwerken) ooit begonnen. Het thema komt terug in de aankleding en de hapjes en drankjes. Ten opzichte van eerdere edities tillen wij het gala dit jaar naar een hoger plan als het gaat om netwerken. Uiteraard blijft de ring het middelpunt van de avond, dat is waar het allemaal gebeurt. Om het geheel dynamischer te maken en meer ontmoetingen te creëren is ervoor gekozen enkel nog arrangementstickets en vip-tafels voor het gala aan te bieden. Drankjes zijn verkrijgbaar vanaf de centrale bar, de ideale plek om te ontmoeten, met perfect uitzicht op de ring.’ Er zijn twee soorten tickets beschikbaar: sta-plaatstickets en vip-tafels. Beide tickets zijn inclusief dranken en fifties bites gedurende de avond. Tickets en meer informatie hierover zijn te vinden op de website: www.business-boxing.nl.

Pittige wedstrijden
In de ring staan allemaal ondernemers uit de regio die maandenlang keihard hebben getraind onder begeleiding van professionele trainers. ‘De Nederlandse Boksbond is partner van het eerste uur. Zij brengen hun expertise mee, zorgen onder meer voor een jury, scheidsrechter en een supervisor. Ook een medisch team staat klaar, mocht het nodig zijn. Het zijn immers pittige wedstrijden.’ De sfeer, het publiek én spannende bokswedstrijden, vormen de ingrediënten voor een toffe avond uit. ‘Uiteraard is amusement een belangrijke factor, maar we bieden ook nadrukkelijk de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer te netwerken. Dit wordt extra gestimuleerd door ontmoetingspunten en gesprekskaartjes, om de verhalen op gang te brengen. Omdat de avond voornamelijk in het teken staat van het aanmoedigen van de deelnemers vindt er dit jaar voor het eerst een kleine afterparty plaats na afloop.’

Keihard trainen
De trainingen zijn inmiddels in volle gang bij boksschool Sedney in Zeist en De Voltreffer in Nieuwegein. Tijdens één van de eerste trainingen in Nieuwegein worden ook de promotiefoto’s gemaakt en nemen de beginnende boksers een vechtpose aan voor de foto. Op de vraag waarom ze meedoen, antwoorden ze allemaal hetzelfde: ‘Het is vooral inspirerend en leerzaam om met andere ondernemers op deze manier in contact te komen’, aldus designer Karin Schwandt. Maar ook: ‘Boksen heb ik altijd al een mooie sport gevonden om naar te kijken. Nu krijg ik de kans om ook zelf eens te ervaren wat het is. Ik heb al gemerkt dat ik een makkelijke prooi word, maar ik vind het een goede gelegenheid om met andere ondernemers in contact te komen’, zegt Dimitri Chalos van culinair eventbureau CitySense. Fit worden is ook een veelgehoorde motivatie om mee te doen. ‘Ik houd gewoon heel erg van eten, dus dit is een stok achter de deur om te sporten en gezond te leven’, zegt Wim Meijer van Solid Professionals.

Boksende wethouder
Een uitzondering op de deelnemers dit jaar is Jorrit Eijbersen, oud wethouder van Bunnik en inmiddels wethouder van gemeente Gooise Meren. ‘Ik vind het onwijs leuk om als eerste niet-ondernemer mee te doen. Het is een geweldige ervaring! Sporten verbindt namelijk en is gezond. Dat voorbeeld wil ik als wethouder geven. Het is een ongelofelijk mooie weg die de deelnemers afleggen voor ze in de ring staan. Het gaat niet om het gevecht, maar om de uitdaging. Ik heb nu twee keer in de ring gestaan om de deelnemers aan te kondigen. Nu ga ik zelf als bokser de ring in. Ik verwacht dat ik het buitengewoon slecht ga doen, want ik ben zeker geen vechterstype, wel qua karakter, maar niet fysiek. Ik ga heel beurs worden denk ik’, lacht hij.

Ruud de Jong van De Bruyn Transport doet in zijn vrije tijd aan kickboksen: ‘Maar dit is toch wel heel anders. Je houding is anders en je mag je benen niet gebruiken. Ik train normaal te weinig en hierdoor train ik weer gedisciplineerd. Ik durf niet te zeggen wat mijn kansen zijn. Er lopen goede boksers tussen, dat zie ik nu al. Het is een leuke, positieve groep.’ De business boksers hebben nog tot 3 december om in vorm te komen, dan zijn de Grand Finals en wordt het kaf van het koren gescheiden. Het belooft een spannende strijd te worden met boksende wethouders en fanatieke ondernemers. ‘En het levert onvergetelijke herinneringen op’, sluit Jorrit af.