fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Pouw Vervoer neemt acht Oekraieners in dienst
23 augustus 2022 | 2 minuten lezen

Als eerste busbedrijf in Nederland (voor zover bekend) heeft Pouw Oekrainers aangesteld als buschauffeur. De bestuurders gaan aan de slag in Woerden en omgeving.

Om reizigers hierop te wijzen, worden de bussen voorzien van een speciale posters. Passagiers wordt via de posters gevraagd om Engels te spreken en/of de chauffeur te begroeten met “pryvit”, oftewel “hallo”.

Eerder liet eigenaar Johan Pouw in een interview in OnderNamen al weten dat een tekort aan personeel zijn grootste uitdaging op dit moment is. Met de komst van de Oekraïners is dat – in elk geval voor een deel – opgevangen.

Kateryna Hlova was de eerste die aan het werk ging bij Pouw. ‘Zij hielp ons toen wij in maart met onze bussen Oekraïense vluchtelingen hebben opgehaald bij de Pools-Oekraïense grens’, zegt manager Marketing & Communicatie van Pouw, Arjan van Midden, tegen het AD. ‘Zij zette zich onder meer in als tolk en onderhield contact met lokale overheden en de politie. Daarna hebben wij haar gevraagd om naar Nederland te komen en voor ons te komen werken.’ Kateryna twijfelde geen moment. Ze had haar studie in Bologna opgezegd om in Oekraïne te helpen maar toen haar vader het leger in moest, besloot ze op het aanbod van Pouw in te gaan. Via haar netwerk zijn vervolgens nog acht chauffeurs in dienst gekomen bij Pouw. Zij hebben onderdak gekregen in Lopik. Ze mogen in elk geval tot 1 maart 2023 hier blijven.

Transport & AutobrancheLekstroomLopikerwaardUtrechtWoerden