Quote_teken_links

PROMAD BOUWT
HET HUIS VAN DE TOEKOMST

Aan Oesterdam 3 in Tholen  wordt hard gewerkt aan de realisatie van het recreatiepark Waterrijk Oesterdam. PROMAD uit Oudewater heeft de opdracht gekregen om op dit park één van de woningen volledig toekomstgericht te bouwen zodat er gesproken kan worden over ‘het huis van de toekomst’ ten aanzien van verduurzaming en comfort.

Er is een vergroting van de woning gerealiseerd door aan het huis een kelder toe te voegen, zonder dat dit extra grondoppervlakte in beslag neemt.  Verder is het huis uitgerust met een hightech warmtepomp die zijn thermische energie haalt uit oppervlaktewater. De woning beschikt over een efficiënt KNX systeem (ook wel domotica genaamd). Sensoren en actoren vormen het fijne zenuwstelsel van deze slimme woning. Alles wat de sensoren waarnemen, wordt als commando’s naar de actoren doorgestuurd, waardoor er veel handelingen automatisch geregeld en gemonitord worden. Hierdoor wordt onnodig verwarmen, koelen of beregenen voorkomen.

Promad is samen met nog een aantal andere onderliggende partners zoals Schneider, B&V Installatietechniek verantwoordelijk voor het tot stand komen van ‘het huis van de toekomst’.