Quote_teken_links

PROVINCIE UTRECHT IS MET APP IN STRIJD TEGEN VOEDSELVERSPILLING 

Steeds meer ondernemers uit de provincie Utrecht willen voorkomen dat er eten verloren gaat. Om in actie te komen tegen voedselverspilling kiezen al ruim 230 Utrechtse winkels voor een samenwerking met Too Good To Go. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten.

De anti-verspillingsapp Too Good To Go helpt sinds januari 2018 ondernemers die iets willen doen tegen voedselverspilling. Door samen te werken met de anti-verspillingsapp is de 125.000ste maaltijd al gered. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden de producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt.

Too Good To Go heeft inmiddels een landelijke community van bijna 1 miljoen geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties terechtkunnen om een ‘Magic Box’ te redden. Wat je krijgt bij een locatie, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam ‘Magic Box’ zegt het al: elke maaltijd is een verrassing. In heel Nederland zijn via de app al 1,2 miljoen maaltijden gered.