Quote_teken_links

RACEN ALS EEN ECHTE FORMULE 1-COUREUR IN THE WALL

Een primeur voor Utrecht: op 1 juni opent het allereerste officiële Formule 1-gamecentrum ter wereld zijn deuren in The Wall in Utrecht. Het gamecentrum telt maar liefst zestig racesimulators, is te lezen in een nieuwsbericht op AD.nl. Vanaf juni kan elke dag virtueel geracet worden. Zowel individueel als voor groepen kan er zeven dagen per week online geboekt worden.

Er staan zestig racesimulators en elke setup is voorzien van gloednieuwe hardware, geavanceerde stuurwielen met “force feedback” en windsimulatie. Er zijn drie “virtuele grids” beschikbaar in de videogame. Spelers kunnen zo een volledig raceweekend beleven, inclusief trainingen, kwalificaties en de Grand Prix. Vanaf 10 juli kunnen spelers ook racen op de circuits van Zandvoort en Hanoi in de gloednieuwe 2020-editie: F1 2020.

Verder krijgt het gamecentrum in The Wall de eerste fysieke Formule 1-winkel van Nederland en is er een horecaplatform waarop de verschillende races kunnen worden meebeleefd en waar ook een aantal Formule 1-wedstrijden op een groot scherm te volgen zijn. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk vanwege de coronamaatregelen.

Fotograaf: Pim Geerts