Quote_teken_links

REGIO UTRECHT OPNIEUW IN 
TOP VAN EUROPA’S MEEST CONCURRERENDE REGIO’S 

In oktober werd bekend dat de regio Utrecht, volgens de Europese Commissie, opnieuw behoort tot de top meest concurrerende regio’s. In de Regional Competitiveness Index (RCI) die op 7 oktober bekend werd gemaakt, staat Utrecht samen met Londen op een gedeelte tweede plaats. Stockholm voert de lijst aan. De index, die elke drie jaar samengesteld wordt, beoordeelt de concurrentiekracht van 268 Europese regio’s op basis van meer dan zeventig indicatoren. De indicatoren hebben betrekking op onderwerpen als bereikbaarheid, innovatie, digitale infrastructuur, arbeidsmarkt, gezondheid en onderwijs.

Burgemeester Jan van Zanen reageert: ‘De toppositie van de regio Utrecht op deze ranglijst komt niet helemaal als een verrassing. Met onze onderwijs- en zorginstellingen, infrastructuur en ondernemingen laten we al jarenlang zien dat we tot de Europese top behoren. Maar dat gaat niet vanzelf. Het zijn alle mensen die hier wonen en werken, die maken dat Utrecht één van de meest concurrerende regio’s is.’

Een belangrijke kracht van de regio Utrecht is de nauwe samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen. Voorbeelden hiervan zijn de Economic Board Utrecht en het Utrecht Science Park.